Home Vesti Aleksandar Ružević je novi generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora.

Aleksandar Ružević je novi generalni direktor Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora.

by bifadmin

Aleksandar Ružević na čelo kompanije dolazi sa mesta generalnog direktora Pivare Skopje, koja je u zajedničkom vlasništvu Coca-Cola Hellenic Grupe i Heineken-a. Coca-Cola prodajnom timu se pridružio 1998. godine, a na poziciji komercijalnog direktora u Srbiji bio je od januara 2006. do decembra 2010. godine.

Zahvaljujući izuzetnom uspehu i svojim liderskim veštinama, 2010. godine poverena mu je pozicija komercijalnog direktora na tržištu Ukrajine, na kojem je sa timom ostvario značajan rast i razvoj.

Ružević će predvoditi tim od preko 1.000 ljudi i upravljati kompanijom čija dodatna vrednost u ekonomiji Srbije dostiže 224 miliona evra ili 0,7 odsto bruto domaćeg proizvoda. Na svaki evro koji Coca-Cola sistem stvori, dolazi sedam evra dodate vrednosti za srpsku privredu u vidu plata radnika, profita kompanija, poreza i doprinosa firmi koje s njim sarađuju.

Tokom prethodne tri godine godine kompaniju Coca-Cola Hellenic Srbija i Crna Gora predvodio je Ramon Vajdinger, koji je svoju karijeru nastavio van Coca-Cola sistema.

Pročitajte i ovo...