Home VestiEkonomija Počeli radovi na izgradnji robne kuće Ikea Beograd

Počeli radovi na izgradnji robne kuće Ikea Beograd

by bifadmin

Danas je obeležen početak radova na izgradnji prve robne kuće Ikea u Srbiji, u Bubanj Potoku. Nakon potpisivanja memoranduma u oktobru mesecu 2014, izdavanja građevinske dozvole u junu 2015. i dobijanja dozvola po novoj elektronskoj proceduri za izgradnju infrastrukture krajem prošlog meseca, stvoreni su svi uslovi da se počne sa izgradnjom prve robne kuće Ikea u Srbiji.

Otvaranje robne kuće se očekuje na leto 2017. godine. Robna kuća Ikea prostiraće se na više od 30.000 m², imaće 1.500 parking mesta, restoran sa preko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane i igraonicu. Robna kuća će kupcima ponuditi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od oko 9,500 proizvoda za uređenje doma, visokog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje će biti pristupačne građanima Srbije.

Investicija kompanije Ikea u prvu robnu kuću iznosi 70 miliona evra a biće otvoreno 300 novih radnih mesta. Izgradnja je poverena kompaniji Strabag.

Globalna mreža kompanije Ikea trenutno ima 375 robnih kuća i poslovne operacije u 47 zemalja, i za nju radi 172.000 ljudi. „Srbija je uvek bila deo poslovnih planova kompanije Ikea jugoistočna Evropa, i danas igra važnu ulogu u našim razvojnim naporima da u jugoistočnoj Evropi do 2025. godine porastemo sa 2 na 13 robnih kuća u Srbiji, Hrvatskoj, Rumuniji i Sloveniji“, izjavio je Vanoverbeke.

On je dodao da, osim maloprodajnog lanca, Ikea planira da u Srbiji proširi i svoj lanac nabavke proizvoda, kroz uključivanje većeg broja domaćih kompanija koje bi mogle da za kompaniju proizvode delove asortimana.

Pročitajte i ovo...