Home Promo Banca Intesa ponovo proglašena za najbolju u Srbiji

Banca Intesa ponovo proglašena za najbolju u Srbiji

by bifadmin

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, osvojila je nagradu internacionalnog finansijskog časopisa Euromoney za najbolju banku u Srbiji u 2023. godini.

Stručni žiri renomiranog magazina, sastavljen od urednika, novinara i istraživača, odabrao je najbolje banke u 100 zemalja širom sveta u okviru tradicionalnog godišnjeg izbora „Nagrade za izvrsnost“, fokusirajući se na institucije koje su se na najbolji način prilagodile tržišnim promenama i izmenjenim potrebama klijenata i demostrirale sposobnost da ostvare rast i nadmaše konkurenciju. Banca Intesa ponela je ovo prestižno priznanje po sedmi put.

„Posebna mi je čast što je časopis Euromoney i ove godine poslovne domete Banca Intesa istakao kao standard za izvrsnost na bankarskom tržištu Srbije. U otežanim uslovima poslovanja i izrazito konkurentnom ambijentu uspeli smo da ostvarimo rekordne poslovne rezultate, očuvamo lidersku tržišnu poziciju i ostanemo stabilna podrška privredi, građanima i čitavoj zajednici. Rad na daljem unapređenju ponude, dosledno sprovođenje ambiciozne digitalne agende i promovisanje održivog razvoja kroz sistemsko integrisanje ESG principa u poslovne procese i proizvode ostaće i u narednom periodu ključni stubovi naše poslovne strategije kako bismo bili još dostupniji našim klijentima i obezbedili im inovativnu ponudu i superiorno korisničko iskustvo“, izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa, na ceremoniji dodela nagrada u Londonu.

Banca Intesa je vodeća banka na tržištu Srbije u pogledu ključnih pokazatelja uspešnosti poslovanja, koja svojim klijentima nudi moderne proizvode, uslugu najvišeg kvaliteta i jedinstveni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa. Banka je deo internacionalne bankarske grupacije Intesa Sanpaolo, jedne od vodećih u Evropi, koja je zahvaljujući dobro diversifikovanom i otpornom poslovnom modelu završila prvi kvartal godine sa neto prihodom od gotovo 2 milijarde evra i kapitalnom bazom iznad regulatornih zahteva. Svoju posvećenost digitalnoj transformaciji Intesa Sanpaolo je nedavno potvrdila i pokretanjem nove digitalne banke – Isybank – koja predstavlja jedan od stubova Poslovnog plana grupe za period 2022-2025, kao i korak dalje ka cilju da postane primer najbolje prakse i u tehnološkoj sferi.

Časopis Euromoney, osnovan pre više od pet decenija, dodeljuje nagrade najuspešnijim bankama od 1992. godine, kada su ustanovljene kao prvo priznanje ove vrste u svetskoj bankarskoj industriji. „Nagrade za izvrsnost“ predstavljaju jedno od najuglednijih poslovnih priznanja u globalnoj finansijskoj zajednici.

Pročitajte i ovo...

Ostavite komentar