Home VestiBiznis & Finansije Predsednik Obama – Podrška stimulativnom paketu

Predsednik Obama – Podrška stimulativnom paketu

by bifadmin

Američki predsednik Barak Obama snažno se zalaže za svoj plan o stimulisanju ekonomije i nagoveštava moguće buduće kontakte sa Iranom. Oba pitanja je razmotrio na svojoj prvoj konferenciji za novinare na položaju predsednika.

Obama je izašao pred novinare i javnost u energičnom pokušaju da osvoji podršku stimulativnom paketu koji trenutno razmatra Kongres. „Sve dok sam na ovom položaju, učiniću sve što je potrebno da ekonomiju vratimo na pravi put i da se ljudi vrate svojim poslovima“, poručio je.

Predsednik je istakao da, s obzirom da je privatni sektor oslabljen zbog recesije, vlada mora da se umeša kako bi mu pomogla. „Ako odlažete preduzimanje akcije dok je stanje ekonomije ovako ozbiljno, onda potencijalno stvarate negativnu spiralu, situaciju iz koje bi nam bilo još teže da se izvučemo“, upozorio je Obama.

Iako se većina pitanja ticala ekonomije, Obama je govorio i o spoljnoj politici. Predsednik je nagovestio da bi diplomatski kontakti sa Iranom mogli da uslede. „Očekujem da ćemo, narednih meseci, tražiti priliku da sednemo za isti sto, licem u lice, uz diplomatsku inicijativu koja će nam omogućiti da politiku povedemo u novom smeru“, istakao je on.

Pročitajte i ovo...