Home VestiBiznis & Finansije RATEL odlučio u slučaju Telekom – Telenor

RATEL odlučio u slučaju Telekom – Telenor

by bifadmin

Republička agencija za telekomunikacije (RATEL) donela je odluku kojom se javnim telekomunikacionim operatorima Telekom Srbija i Telenor određuju uslovi i cene za usluge interkonekcije javnih fiksnih telekomunikacionih mreža, u delu terminiranja poziva, pristupnih tačaka i vodova za interkonekciju, kao i cene pristupa telekomunikacionoj infrastrukturi.

Odlukom se nalaže da Telekom Srbija i Telenor urede međusobne odnose u roku od 30 dana od dana dostavljanja, pod pretnjom prinudnog izvršenja. Ova dva preduzeća obavezana su da tromesečno izveštavaju RATEL o pitanjima od značaja za realizaciju pomenute odluke. Ukoliko međusobne odnose urede na drugi način dužni su da obaveste RATEL najmanje 30 dana pre primene tog dogovora.

Da podsetimo, da bi Telenor počeo da pruža usluge fiksne telefonije, trebalo je uspostaviti dogovor sa Telekomom. Pregovori su u maju završeni neuspešno, i Telenor se obratio RATEL-u. Iz ovih preduzeća kažu da je problem nastao zato što iz Telekoma tvrde da je izgradnja infrastrukture skupa, i što nisu mogli da se dogovore oko cene.

Pročitajte i ovo...