Home VestiBiznis & Finansije Amerikanci zadovoljni reformom zdravstva

Amerikanci zadovoljni reformom zdravstva

by bifadmin

Reformu zdravstva su mnogi okarakterisali kao Obamin kamen spoticanja. Neki su hrabro izjavljivali da će svaki naredni izbori imati karakter referenduma o ovom pitanju, ali danas, skoro pet meseci kasnije, pokazalo se da je ovaj zakon izgleda dobio na popularnosti. Istraživanje July Kaiser Family Foundation pokazalo je da je zadovoljstvo javnosti ovom reformom od maja poraslo za 9 odsto, a da je u istom periodu broj onih koji su bili nenaklonjeni reformi pao sa 44 odsto na 35.

Krajem juna 49 odsto Amerikanaca je Galupovim anketarima reklo da je usvajanje ovog zakona bila dobra stvar. Izgleda da im je trebalo nametnuti ono što je dobro za njih.

Međutim, iako se možda stanovništvo predomislilo, republikanci se ne predaju. Oni su nedavno napravili peticiju koja, ako skupi dovoljno potpisa, može izazvati glasanje u Parlamentu za opoziv ovog zakona, i njegovu zamenu republikanskim predlogom, mnogo skromnije reforme. Međutim, štampa piše da su među republikancima mišljenja podeljena – da li potpuno ukinuti zakon o reformi, ili ga opozvati i zameniti.

Radikalni konzervativci smatraju da je zamena manje revolucionarnim zakonom pogrešan pristup, koji bi bio kontradiktoran potrebom za opozivom zakona. Na sve to Time piše da je kad god čujete republikance da pričaju realistično, znajte da je to priprema za izbore.

Pročitajte i ovo...