Home VestiBiznis & Finansije Vozi „Reno 19“ na vodu

Vozi „Reno 19“ na vodu

by bifadmin

Bjelovarski ekološki aktivista Marijan Radanec napravio je prvi generator koji proizvodi plin iz vode. Već tri godine on vozi automobil koji kao gorivo koristi benzin i plin proizveden pomoću ovog generatora. Od tada je njime prošao oko 100.000 kilometara.

E kapija piše da je Radenac ovaj generator ugradio u svoj, gotovo 20 godina star, „Reno 19“, i da on sada troši 1 dcl vode i proizvodi oko 190 litara plina. Struju potrebnu za hidrolizu uzima iz akumulatora, koji se opet puni kao i kod drugih automobila – radom motora.

Svoj “pronalazak” ugradio je u više od 30-ak automobila i do sada nije bilo reklamacija. Tvrdi kako su uštede velike jer se pomoću generatora potrošnja benzina ili dizela smanjuje od 60 do čak 80 posto, što zavisi od tipa generatora, koji stoji od 500 evra naviše. Kaže kako se sistem može ugraditi i u automobile koji već imaju ugrađeni plin, što će doprineti dužem trajanju motora. Ovih dana završava traktor koji kao pogon koristi bunarsku vodu.

On sam skromno kaže da je samo doradio jedan Teslin izum, koji će zaživeti u skorijoj budućnosti – već 20 miliona Amerikanaca koristi sličan sistem. Radevac kaže da su u Mađarskoj, gde je 1000 ljudi slične sisteme ugradilo u svoja vozila, Amerikanci sagradili fabriku. No, dodaje da ipak Mađari dolaze po njegove elektrode jer su učinkovitije.

Pročitajte i ovo...