Home VestiBiznis & Finansije IKEA proširuje saradnju sa domaćim proizvođačima nameštaja u Srbiji

IKEA proširuje saradnju sa domaćim proizvođačima nameštaja u Srbiji

by bifadmin

Kompanija IKEA dogovorila je sa kompanijom SIMPO, najvećim domaćim proizvođačem nameštaja, proširenje ugovora vrednog 5 miliona evra, čime je ukupna vrednost partnerstva dostigla 15 miliona evra. Ovaj potez je nadogradnja i nastavak dosadašnje uspešne saradnje i podrazumeva plasman proizvoda kako u Rusiju tako i na evropsko tržiste.

Milena Vujičić, menadžer za odnose s javnošću kompanije IKEA za Srbiju ovim povodom je izjavila: „Ovaj ugovor predstavlja krunu dugoročne saradnje kompanije SIMPO i tima kompanije IKEA zaduženog za uspostavljanje i razvoj partnerstava sa dobavljačima na teritorijama Srbije i Bosne i Hercegovine. Proširenje ugovora najbolji je prikaz namera kompanije IKEA kada je tržište Srbije u pitanju. IKEA veruje u potencijale domaćih proizvođača i kvalitet njihovih proizvoda i sa zadovoljstvom sa njima sarađuje pomažući im u osvajanju inostranih tržišta. Verujemo da i pre nego IKEA otvori svoju robnu kuću i tržni centar u Srbiji, postoji još prostora za proširenje saradnje sa partnerima iz Srbije.“Positive

Ugovorom je predviđeno da sofe sa mehanizmom za rasklapanje u vrednosti od 7.5 miliona evra kao i 100 hiljada madraca u vrednosti 5 miliona evra, proizvedenih u kompaniji SIMPO budu isporučeni robnim kućama IKEA u Rusiji, dok je za Evropu ugovoren izvoz sofa vrednosti 3 miliona evra i 7,000 dečijih krevetaca. Kompanija IKEA već godinama sarađuje sa domaćim proizvođačima i plasira njihove proizvode na tržišta Evrope i posebno Rusije.

Razvoj saradnje sa lokalnim proizvođačima u Srbiji se iz godine u godinu uvećava. Samo sa kompanijom SIMPO vrednost ugovorenih poslova u 2008. godini bila je 2.5 miliona evra, zatim preko 5.5 miliona prošle godine, da bi ove godine dostigla ukupnu vrednost do 15 miliona evra. Ovo je jasan pokazatelj namere kompanije IKEA da koristi domaće resurse i potencijale i time podstiče domaću proizvodnju i izvoz.

Pročitajte i ovo...