Home VestiBiznis & Finansije Poslovni rezultati Vip-a u drugom kvartalu

Poslovni rezultati Vip-a u drugom kvartalu

by bifadmin

U drugom kvartalu ove godine Vip mobile je zabeležio prihode od 25,9 miliona evra, što je za 40,8% više nego u istom kvartalu prošle godine.

Vip mobile imao je 1,3 miliona korisnika na kraju juna ove godine, što je rast korisničke baze od 18,5% u odnosu na nešto više od 1,067 miliona korisnika na kraju istog meseca 2009. godine. Tržišno učešće kompanije na kraju drugog kvartala iznosilo je 13% u poređenju sa 10,7% u istom periodu prošle godine.

Tokom drugog kvartala 2010. godine Vip je povećao prihode za 40,8% na 25,9 miliona evra u poređenju sa 18,4 miliona evra iz drugog kvartala 2009. godine, što je rezultat povećanja broja korisnika i povećanja ukupnog mobilnog saobraćaja koji je generisan od strane Vipove korisničke baze.

Vip je uspeo da smanji operativni gubitak (EBIT) na 13,3 miliona evra sa 22,8 miliona koliko je on iznosio prošle godine u istom periodu, kao i negativni EBITDA (prihod pre kamate, amortizacije i poreza) koji sada iznosi 2,1 miliona evra sa 7,4 miliona koliko je on iznosio u drugom kvartalu 2009. godine.

„Zadovoljni smo razvojem kompanije i povratnim informacijama koje dobijamo od naših korisnika. Vip je do sada uložio 604,4 miliona evra, uključujući i iznos za licencu i kontinuirano investira u sopstvenu savremenu mobilnu mrežu i usluge za naše korisnike. Trenutno zapošljavamo više od 700 domaćih stručnjaka. Nismo zadovoljni činjenicom da tzv. krizne mere, a posebno porez od 10% opstaju. Štaviše, svi korisnici usluga mobilne telefonije i mobilni operateri očekuju da ovaj izdatak bude ukinut najkasnije u septembru, kako je najavljeno od strane Ministarstva za finansije”, rekao je Roland Hajdner, član Upravnog odbora Vip mobile zadužen za finansije.

Pročitajte i ovo...