Home VestiBiznis & Finansije Dragin: Pamet u glavu – novac u selo

Dragin: Pamet u glavu – novac u selo

by bifadmin

Ministar poljoprivrede Srbije Saša Dragin izjavio je da poljoprivreda nije generator krize već trenutno jedino rešenje za Srbiju, i da svakidinar uložen u poljoprivredu državi vraća pet dinara a u pojedinim kulturama i deset.

On smatra da poljoprivreda radi sa ograničenim kapitalom i da rebalansom budžeta treba da se povećaju davanja za poljoprivredu, pre svega za stočarstvo odnosno mlečno govedarstvo.

Dragin je naglasio da je poljoprivreda već iskorišćena razvojna šansa Srbije, na šta ukazuju i prethodne dve godine. Prošle godine je izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda vredeo dve milijarde dolara a suficit je bio 650 miliona.

Ministar poljoprivrede očekuje da će ove godine izvoz poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda biti najmenje tri milijarde dolara. Zato „bi trebalo intenzivirati poljoprivrednu proizvodnju u Srbiji jer je cena hrane na svetskom trzištu sve veća“.

Dakle, treba povećati davanja srpskom seljaku jer će to pomoći prosperitet države. Takođe, kaže Dragin,treba da budemo zadovoljni postignutim rezultatima u poljoprivredi ali ne i distribucijom zarada u toj oblasti.“Pamet u glavu – novac na selo, gde znaju kako da od toga naprave još više“, prozaično zaključuje Dragin.

Pročitajte i ovo...