Home VestiBiznis & Finansije Proglašeni Najbolji poslodavci u 2010. godini

Proglašeni Najbolji poslodavci u 2010. godini

by bifadmin

Rezultati drugog po redu Infostudovog istraživanja o zadovoljstvu zaposlenih pokazali su da je Apatinska Pivara Apatin d.o.o. „Najbolji poslodavac 2010. godine“ u kategoriji velikih preduzeća koja su učestvovala. Zanimljivo je da je osim titule sveuukupno najboljeg poslodavca u Srbiji po mišljenju zaposlenih, ova kompanija proglašena i poslodavcem sa najboljim razvojnim mogućnostima, najboljim međuljudskim odnosima i najboljim radnim uslovima. Drugo mesto među velikim preduzećima osvojio je Gerontološki centar Subotica, postajući tako prva državna institucija koja je osvojila ovu prestižnu nagradu. Interesantno, ove godine zbog preklapanja rezultata zadovoljstva zaposlenih, treće mesto za Najboljeg poslodavca 2010. u kategoriji velikih preduzeća podelile su kompanije Societe Generale Banka Srbija i Vip Mobile d.o.o..

S druge strane, Najbolji poslodavac u kategoriji malih i srednjih preduzeća je firma HintTech koja je po prvi put učestvovala u ovom istraživanju. Pored titule najboljeg poslodavca u kategoriji malih i srednjih preduzeća, zaposleni u ovom preduzeću smatraju da je njihov poslodavac onaj sa Najboljim radnim uslovima.Drugo mesto u kategoriji Najbolji poslodavac i titulu poslodavaca sa Najboljim razvojnim mogućnostima među malim i srednjim preduzećima, po drugi put za redom, osvojio je Microsoft Software d.o.o. Da i dalje vodi brigu o svojim zaposlenima, potvrdilo je i preduzeće Hahn + Kolb d.o.o. koje je takođe po drugi put osvojilo treće mesto među malim i srednjim preduzećima, kao i nagradu za Najbolje međuljudske odnose.

Specijalno priznanje posebnom delu projekta „Najbolji poslodavac za osobe sa invaliditetom“ dobila je kompanija Metro Cash & Carry d.o.o.

Na Infostudov konkurs za titulu “Najboljeg poslodavca 2010” prijavilo se 35 velikih kompanija i malih i srednjih preduzeća koje su u istraživanje uključili preko 5100 zaposlenih omogućivši im da procene zadovoljstvo sledećim aspektima posla koji rade: korporativna komunikacija, radni uslovi, organizacija rada, razvojne mogućnosti, međuljudski odnosi, lojalnost zaposlenih, zadovoljstvo radnim mestom. Ovaj Infostudov projekat osmišljen je i pokrenut sa namerom da se prepoznaju poslodavci koji imaju najbolje ukupne uslove za rad po mišljenju njihovih zaposlenih, kao i nagrade kompanije koje najviše vode računa o zadovoljstvu svojih zaposlenih. Na taj način javno se promovišu dobri primeri iz poslovne prakse u Srbiji a sami poslodavci se upoznavaju sa stepenom zadovoljstva svojih zaposlenih, nakon čega mogu raditi na eventualnim unapređenjima njihovog položaja.

U ovom jedinstvenom istraživanju analizirani su stavovi zaposlenih iz čitave Srbije a koji dolaze iz prijavljenih kompanija: AmRest d.o.o., Apatinska pivara Apatin d.o.o., Asseco SEE, AstraZeneca UK Limited, City Records, CMC-Closer Marketing Club, Coca-Cola HBC, Delta Automoto d.o.o., Delta Generali Osiguranje a.d.o., DHL International Beograd d.o.o. (DHL Express), Eminent d.o.o., Erste Bank a.d., Gerontološki Centar Subotica, Gowi d.o.o., GP Auto Shop d.o.o., Grand Casino d.o.o., Hahn+Kolb d.o.o., HintTech, Marfin Bank a.d., Metro Cash & Carry d.o.o., Microsoft software d.o.o., Navigator d.o.o., NS Plakat d.o.o., Office Shoes d.o.o., Opportunity bank a.d., PiN Computers, PSTech d.o.o., Razvojna banka Vojvodine a.d., S-Leasing d.o.o., Societe Generale Banka, Sport Vision d.o.o., Swiss Production TRS, Tojo d.o.o., Transportšped a.d., Vip mobile d.o.o.

Pročitajte i ovo...