Home VestiBiznis & Finansije Dulić najavio bolju godinu za građevinare

Dulić najavio bolju godinu za građevinare

by bifadmin

Ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, Oliver Dulić, izjavio je da će ova godina biti mnogo bolja za sektor građevine od prethodnih godina ekonomske krize.

„Teška vremena su iza nas, klatno se okreće na drugu stranu. Ova godina će sigurno biti mnogo bolja od svih prethodnih u kojima je krenula kriza“, kazao je Dulić za Radio-televiziju Srbije.

On je najavio velika ulaganja u građevini, kao i rešavanje problema legalizacije bespravno podignutih objekata, zbog čega ćeu naredne dve nedelje Ministarstvo pozvati sve predsednike opština na skup tokom kojeg će biti organizovani seminari i odgovaraće se i na pojedinačne slučajeve.

„Nijedna opština nema razloga da ne uđe u proces legalizacije. Opštinski budžeti će se puniti čim legalizacija krene i to će trajati narednih 20 godina. Popusti su ogromni, a dokumentacija koja treba da se prikupi je minimalna“, naveo je ministar.

Da situacija u ovoj oblasti neizostavno mora da se menja je jasno, posebno zato što se i u medijima sve češće govori o gađevinskoj mafiji i prevelikoj korupciji u ovoj oblasti. Njuz.net je ovu temu šaljivo prokomentarisao vešću da se osniva Ministarstvo ugrađevineu kojoj se kaže da „kao što je potrebno ogromno znanje da se nešto kvalitetno i dobro sagradi, potrebno je da se isto tako kvalitetno i dobro ugrade svi koji učestvuju u procesu izgradnje“.

Pročitajte i ovo...