Home VestiBiznis & Finansije Počinje jesenja sezona na Beogradskom sajmu

Počinje jesenja sezona na Beogradskom sajmu

by bifadmin

Sezona sajamskih manifestacija i predstavljanje dostignuća iz različitih oblasti domaće i svetske privrede na Beogradskom sajmu počinje ove nedelje.

Od 21. do 24. septembra pored GRAFIME – 33. međunarodnog sajma grafičke i papirne industrije i 19. međunarodnog sajma informatičko-birotehničke opreme – BIRO-EXPO, u istom terminu se održavaju još tri priredbe, koje u saradnji sa Beogradskim sajmom organizuje A&L Expo. Reč je o 10. međunarodnom sajmu ambalaže, mašina i opreme za pakovanje PACKTECH EXPO BALKAN, 7. međunarodnom sajmu mašina, opreme, sirovina za pekare, konditore i ugostiteljstvo CONBAK EXPO BALKAN i 3. međunarodnom sajmu tehnologija za gajenje, preradu i skladištenje voća i povrća FRUVEG EXPO BALKAN.

Na ovih pet manifestacija svoje proizvode i usluge predstaviće više od 520 firmi, od kojih gotovo polovinu čine strani izlagači, koji dolaze iz tridesetak zemalja Evrope i sveta. Oni će svoje proizvode, dostignuća i novine iz oblasti kojima se bave promovisati u halama 1, 2, 3 i 4.

GRAFIMA će i ove godine biti vodeći događaj u štamparskoj industriji u regionu, svojevrsna smotra proizvoda i ideja. Izlagači će predstaviti najsavremenija dostignuća u ovoj oblasti, tehnološke novitete, a obeležićemo i brojne jubileje. Grafička industrija spada u kategoriju kreativnih, pa će se organizovati i javna rasprava za koju se veruje da će biti od pomoći u pronalaženju rešenja kako da se osavremeni GRAFIMA, ali tako da ne izgubi ni kreativnost ni korak sa novim tehnologijama.

Domaćin 33. GRAFIME je japanska kompanija MIMAKI, koja u ovoj industriji predstavlja poznati i priznati svetski brend. MIMAKI je internacionalna kompanija sa sedištem u Tokiju, koja razvija štamparske mašine koje istovremeno postižu veliku brzinu, kvalitet i ispunjavaju zahteve tržišta. Potrošačima nudi tri najsavremenija tehnološka rešenja – solventnu štampu, digitalno-industrijsku tekstilnu štampu i UV štampu. Rigorozne zahteve ove kompanije na srpskom tržištu ispunjava i zastupa firma sa dvadesetogodišnjim iskustvom, beogradska Sitotehnika.

BIRO-EXPO, međunarodni sajam informatičko-birotehničke opreme, i ove godine je na zahtev izlagača, zbog srodne delatnosti, organizovan istovremeno sa GRAFIMOM. Posetioci Sajma imaće priliku da vide najsavremeniju opremu i potrošni materijal neophodan za opremanje biroa i poslovnih prostora. Sajam se organizuje u hali 4 a izlagači su proizvođači, uvoznici, zastupnici i distributeri kancelarijske opreme, materijala, multifunkcionalnih biro mašina, kompjutera i poslovne galanterije, kao i uslužne zanatske firme.

U organizaciji A&L Expo i ove godine se održavaju tri specijalizovana sajma, koja od osnivanja privlače veliku pažnju stručne javnosti i posetilaca.

Na PACKTECH-u biće izložene najrazličitije mašine i oprema za pakovanje, namenjene svim industrijskim granama. U ponudi će se naći i ambalaža od najrazličitijih materijala, kao i repromaterijali za izradu ambalaže. Pored transportne, posetioci će moći da vide i ambalažu koja se koristi u svim industrijama, zatim dekorativnu odnosno ambalažu za poklon pakovanja. Posebna pažnja posvećena je dizajnu i grafičkoj opremi.

CONBAK je takođe okupio brojne proizvođače i distributere mašina, opreme, tehnologija, sirovina, aditiva i začina. Njihova ponuda posebno će privući pažnju pekara, konditora, poslastičara, ugostitelja, proizvođača sladoleda i proizvoda od žita. Uz rashladne uređaje, opremu za samoposluge, poslastičarnice i pekare, sredstva za čišćenje, održavanje i zaštitu, posetioci će imati priliku da vide i različite načine skladištenja i transporta različitih roba.

FRUVEG, specijalizovani sajam tehnologija za preradu voća i povrća, ugostiće sve proizvođače i prerađivače ovih životnih namirnica.

Pročitajte i ovo...