Home VestiBiznis & Finansije Održan „Go international“ u Srbiji

Održan „Go international“ u Srbiji

by bifadmin

EFG-ov Program privredne saradnje „Go International“ okupio je predstavnike više od 300 kompanija iz Srbije, Grčke, Kipra, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore i Rusije, koji su imali preko 2.000 individualnih sastanaka na temu ispitivanja poslovnih mogućnosti i zaključivanja komercijalnih i trgovinskih ugovora.

„Go International“ je inicijativa osmišljena kao jedinstven program ekonomske saradnje, u realizaciji Eurobank EFG grupe u saradnji sa tri vodeće grčke poslovne asocijacije (PSE, SEVE i SEK), koja se organizuje pod okriljem Ministarstva spoljnih poslova Grčke, a uz podršku Privredne komore Srbije i Grčko-poslovnog saveta.

Na inicijativu Eurobank EFG grupe, ovaj jedinstveni program se organizuje po drugi put, a izbor Srbije kao zemlje domaćina, posle Kipra, zasniva se na strateškom položaju zemlje u regionu, potencijalu njene dinamične ekonomije i tržišta i posebnim trgovinskim sporazumima na ruskom tržištu.

„Ovo je tehnički gledano druga konferencija, ali je u stvari najnoviji u nizu brojnih bilateralnih i multilateralnih sastanaka na visokom nivou, u cilju jačanja poslovnih odnosa širom regiona. Prvi „Go International“ forum na Kipru doveo je do značajnog porasta multilateralne trgovine između Grčke, Kipra i zemalja Bliskog istoka, čime je stvorena jedinstvena poslovna platforma kakvu, u to smo čvrsto uvereni, možemo da ostvarimo i u Srbiji“, rekao je g. Pradeli, generalni direktor Sektora za međunarodno poslovanje, na skupu u Beogradu.

Jedan od učesnika panel diskusije na ovom poslovnom forumu, predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin istakao je da kriza svetske ekonomije neće uticati na zajedničke poslovne planove Srbije i Grčke, već će dovesti do novih oblika saradnje i ojačati veze između dve zemlje. „Srbija je period krize “iskoristila” da dodatno uveća atraktivnost svog tržišta kroz širenje postojećih i uspostavljanje novih bescarinskih aranžmana. Mogućnosti za dalje proširenje obima i kvaliteta trgovinske razmene leže u oblasti agrarne industrije, turizma i inovacija”, izjavio je g. Bugarin.

Pročitajte i ovo...