Home VestiBiznis & Finansije Plati lako na QIWI terminalima

Plati lako na QIWI terminalima

by bifadmin

Građani Beograda, od danas, račune za fiksne i mobilne telefone, komunalije, struju i republičke administrativne takse mogu da plaćaju i na Qiwi terminalima postavljenim u Privrednoj banci Beograd i u zgradama republičkih organa. Uskoro, ove usluge biće omogućene i na terminalima u maloprodajnim objektima Delhaize Srbija (Maxi i Tempo), “Univerexporta” i na Aerodromu „Nikola Tesla“.

QIWI sistem trenutnih elektronskih plaćanja je jednostavno rešenje za sve vrste uplata na platnim terminalima – od dopuna za mobilne telefone, različitih “postpejd” i “pripejd” računa, administrativnih taksi do otplate bankarskih kredita.

Reč je o novoj usluzi koju na srpsko tržište, pod sloganom “Plati lako” donosi kompanija Qiwi PPK doo Srbija, kao deo globalne mreže Qiwi Limited Group, sa sedištem u Moskvi, mrežom od 210.000 terminala u Rusiji i još 15 zemalja, više od 700 različitih usluga i godišnjim obrtom od 13 milijardi dolara.

Sa širenjem dilerske mreže i palete usluga, ovaj način plaćanja postaće sve dostupniji sve većem broju ljudi.

Na QIWI terminalima u Srbiji, proteklih nekoliko meseci, ugovorima sa sva tri mobilna operatera – MTS-om, VIP-om, Telenorom i kompanijama BeotelNet, AbaTel, Orion, Eunet i Aloha, omogućene su uplate pri paid dopuna kao i plaćanje internet servisa (VoiP, ADSL, Dial-up).

Plan QIWI PPK je da ove godine broj terminala poveća sa 150 na 500 i izađe iz Beograda (za sada, sem u Beogradu QIWI terminali su postavljeni i u Novom Sadu i Pančevu), a do kraja 2013. da će biti postavljeno ukupno 2.000 terminala na svim lokacijama od strateškog značaja: sem u tržnim centrima i hipermarketima, i na autobuskim i železničkim stanicama, benzinskim pumpama, javnim ustanovama (od policijskih stanica, sudova, opština do domova zdravlja i bolnica) širom Srbije. Tako bi se u naredne dve godine postepeno širila i lepeza mogućnosti za klijente: plaćanje republičkih, gradskih i lokalnih taksi i drugih dažbina, putarina, aerodromskih taksi, avionskih karti, kreditnih rata, kataloških i E-porudžbina, uplata za igre na sreću do transfera novca” – objašnjava Dragan Ranković.

To bi sa stanovišta investicija značilo da bi se ulaganja u sistem trenutnih elektronskih plaćanja u Srbiji, u naredne dve godine, sa sadašnjih 800.000 uvećala na 6.000.000 evra.

Sem širenja u unutrašnjost Srbije, Qiwi Limited Group, lider u oblasti elektronskog plaćanja putem terminala za samopouluživanje u Rusiji, osnivač i suvlasnik kompanija za sistem trenutnih elektronskih plaćanja širom sveta, Srbiju vidi kao bazu za širenje svoje mreže u regionu i budući regionalni QIWI centar.

Pročitajte i ovo...