Home VestiBiznis & Finansije Infograd nova digitalna mapa i poslovni inforator Beograda

Infograd nova digitalna mapa i poslovni inforator Beograda

by bifadmin

Infograd je novi proizvod koji u sebi objedinjava 3D digitalnnu mapu Beograda i poslovni informator u kojem se u ovom trenutku, nalazi 95 odsto aktivnih beogradskih preduzeća i po tome je jedinstven u Beogradu.

Autori ovog projekta navode da je mapa najtačnija, najdetaljnija i najaktuelnija. Trenutno su sve zgrade prikazane arhitektonskim oblikom, a 80-85% je pokriveno i uličnim brojem. U poslovnom informatoru je trenutno uvršteno 37.000 aktivnih gradskih preduzeća, a mapa i informator se proveravaju i ažuriraju svakog meseca.

Najvažnija karakteristika Infograda je da su sva preduzeća u njemu predstavljena besplatno. Program je interaktivan i može se koristiti i samo kao obična mapa, u svrhu pronalaženja ulica ili institucija, ali se u njemu mogu pretraživati i firme po delatnosti ili po nazivu, mejl adresi, broju telefona, čak i po ključnim rečima, nalik pretrazi na googlu.

Infograd je do sada postojao samo u offline verziji koja se automatski periodično dopunjuje. U proteklom periodu je dopuna bila na mesečnom i dvomesečnom nivou, a kako iz Infograda kažu, plan je da ubuduće periodična dopuna bude na četiri meseca.

Online beta verzija je puštena u subotu ujutru i pretraga je ograničenija u odnosu na offline verziju, jer još uvek nisu svi podaci prebačeni iz offline baze, ali se na tome trenutno radi. Plan je da se dodatne opcije uvedu tokom decembra meseca. Autori navode da je plan i da proleća izađu i obe verzije Infograda za mobilne telefone, a u planu su i drugi gradovi u zemlji i regionu, koje će takođe biti besplatne.

Pročitajte i ovo...