Home VestiBiznis & Finansije Odabrano 20 novih Vip stipendista

Odabrano 20 novih Vip stipendista

by bifadmin

Kompanija Vip mobile odabrala je petu generaciju stipendista u okviru projekta „Budi Vip student” koji će tokom leta dobiti priliku da iz prve ruke saznaju kako izgleda raditi u velikoj kompaniji.

Naime, studentima će biti pružena prilika da se usavršavaju u oblasti telekomunikacija u Srbiji i da, zahvaljujući stručnoj praksi u Vipu, teorijsko znanje stečeno na fakultetima primene u svakodnevnom radu. Pored plaćene dvomesečne letnje prakse, 20 najboljih studenata očekuju notebook računar i smart telefon iz Vipove ponude sa priprejd SIM karticom i 15.000 dinara kredita, kao i dva edukativna seminara i predavanje stručnjaka Telekom Austrija Grupe u okviru TAG kluba, uz mentorstvo menadžera Vipa tokom prakse i master studija.

Prema rečima žirija, u čijem su sastavu prof. dr Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i Dejan Kastelic, član Upravnog odbora Vip mobile, presudnu ulogu kod donošenja konačne odluke imali su ocena prezentacije „studije slučaja“ u kojoj su studenti imali zadatak da osmisle nove proizvode i usluge iz oblasti telekomunikacija. Takođe, na odabir 20 najboljih, uticala je i procena različitih veština studenata, kao što su liderske osobine, sklonost ka timskom radu, ponašanje u konfliktnim situacijama, sposobnost za rad pod stresom, kreativnost i komunikativnost, ali i kriterijumi iz prva dva kruga selekcije.

Vip stipendijama ove godine nagrađeno je pet studenata Fakulteta organizacionih nauka, četiri studenta Elektrotehničkog fakulteta, tri studenta Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dva studenta Ekonomskog fakulteta u Novom Sadu i po jedan student Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, Ekonomskog fakulteta u Kragujevcu, novosadskog Fakulteta tehničkih nauka i Prirodno matematičkog fakulteta, i niškog Elektrotehničkog i Ekonomskog fakulteta.

Svečano uručenje nagrada za petu generaciju Vip stipendista biće održano u aprilu mesecu.

Pročitajte i ovo...