Home VestiBiznis & Finansije Američka privredna komora: Neophodan nastavak ekonomskih reformi

Američka privredna komora: Neophodan nastavak ekonomskih reformi

by bifadmin

Kompanije članice Američke privredne komore u Srbiji sastale su se sa predsednikom Vlade i ministrom unutrašnjih poslova Republike Srbije, Ivicom Dačićem. Predsednik Vlade razgovarao je sa predstavnicima najvećih stranih i domaćih kompanija o realizovanim inicijativama i planovima nove Vlade iz domena unapređenja poslovne klime, koji su usmereni ka osnaživanju konkurentnosti domaće privrede.

„I pored toga što je tek na početku svog mandata, verujemo da je neophodno da Vlada što pre nastavi strukturne reforme, bez kojih je nemoguće ostvariti makroekonomsku stabilnost i održivi privredni razvoj u ova turbulentna ekonomska vremena,” rekao je predsednik Američke privredne komore u Srbiji, Miloš Đurković.

„U tom smislu, Američka privredna komora ističe da je veoma važno da Vlada preduzme konkretne mere za uspostavljanje održivog budžeta, unapređenje regulative iz oblasti radnih odnosa kao i efikasnosti sprovođenja administrativnih procesa pri dobijanju građevinskih dozvola i konverzije prava korišćenja zemljišta u pravo svojine. Istovremeno, naše udruženje pozdravlja mere Vlade za ukidanje parafiskalnih nameta, što je veoma važno i nadamo se da se reforma nameta države privredi tu neće zaustaviti“, dodao je Đurković.

Pročitajte i ovo...