Home VestiPolitika i društvo Do 31. januara otvoren nagradni konkurs SUPERSTE za kreativne i talentovane mlade

Do 31. januara otvoren nagradni konkurs SUPERSTE za kreativne i talentovane mlade

by bifadmin

Erste Banka šestu godinu zaredom u okviru Kluba SUPERSTE nagrađuje kreativne i talentovane mlade ljude starosti od 16 do 27 godina koji postižu izuzetne rezultate u svojim oblastima i šire pozitivan uticaj. Do kraja ovog meseca mladi koji se bave prirodnim naukama i tehničko-tehnološkom oblašću, umetnošću ili društvenim i humanističkim naukama mogu da se prijave za glavnu nagradu.

Banka takođe dodeljuje is pecijalno priznanje „Ljubiša Rajić“ za društveni aktivizam. Specijalno priznanje se dodeljuje ove godine po prvi put i ustanovljeno je u čast čoveka koji je bio primer društvenog aktivizma u Srbiji. Ljubiša Rajić je bio profesor skandinavistike na Filološkom fakultetu u Beogradu, dugogodišnji član žirija i prijatelj ovog projekta Erste Banke.

Priliku za javno priznanje dobiće 30 najboljih kandidata, a prema odluci žirija i glasova javnosti Erste Banka će nagraditi 17 mladih talenata sa ukupnim nagradnim fondom od 1.500.000 dinara.
„Iz ličnog iskustva znam da mladi talenti koji pobede na ovom konkursu dobijaju različite prilike za nove pobede. Savetovala bih svima koji veruju da rade nešto posebno i zaslužuju da budu prepoznati u društvu, da se prijave na konkurs i dokažu da su super”, izjavila je Ivana Janjić, prošlogodišnja pobednica u kategoriji društvenih i humanističkih nauka, koja je i zaštitno lice ovogodišnjeg konkursa.

Zainteresovani kandidati mogu se prijaviti na konkurs popunjavanjem formulara na Internet portalu www.superste.net. Jedan kandidat/kandidatkinja može se prijaviti ili za glavnu nagradu u jednoj od akademskih oblasti, ili za specijalno priznanje za društveni aktivizam.

Pročitajte i ovo...