Home VestiBiznis & Finansije David Banjai poslovni čovek godine

David Banjai poslovni čovek godine

by bifadmin

Nagrada za Poslovnog čoveka godine za 2012. godinu koju dodeljuje Klub privrednih novinara svečano je uručena Davidu Banjaiju, direktoru fabrike Bol pekidžing Evropa u Beogradu.

„Stanje u kome se danas nalazi srpska privreda teško je, ali nije bezizlazno, i ono je logična posledica svega što se poslednjih godina dešavalo u globalnoj i domaćoj politici i ekonomiji. Da bi se iz toga izašlo i da bismo se okrenuli razvoju potrebno je da se promeni mnogo toga. Neće biti dovoljno da u Srbiju samo dođu investicije, niti će one doći same od sebe. Potrebno je da se promene navike i mentalni sklop. Moramo da se borimo za svaku investiciju i za svako radno mesto. Moramo da postignemo da sinonimi za kompanije iz Srbije, za robu koju one proizvode i usluge koje pružaju, postanu kvalitet, dodata vrednost i pouzdanost“, istakao je David Banjai, direktor beogradske fabrike u svom obraćanju u ime svih dobitnika nagrade.

Kompanija Bol pekidžing Evropa (Ball Packaging Europe) je u 2012. godini proizvela više od milijardu limenki, što predstavlja njen novi rekord. Sa velikim i ambicioznim planovima obeležava osam godina poslovanja u Srbij, a do sada je uložila 100 miliona evra u vidu grinfild investicije. Bol pekidžing ukupno je prošle godine proizveo preko 1 milijarde limenki, od čega je 85 odsto plasirano u izvoz, izvoz je povećan za oko 40 odsto u odnosu na 2011, a u 2013. godini se očekuje dalji rast proizvodnje. Veliki uspeh fabrika u Srbiji ostvariće i značajnim povećanjem obima izvoza za Libiju, što će povećati ukupan izvoz naše zemlje u brodskim kontejnerima za 35 odsto.

Pročitajte i ovo...