Home Posle 5 Karipske države poklanjaju državljanstvo i za prilog od 75.000 evra

Karipske države poklanjaju državljanstvo i za prilog od 75.000 evra

by bifadmin

Poput Španije i ostalih zemalja koje nemaju bolju ideju za podsticanje svoje krizom uništene ekonomije, karipske zemlje su počele da nude državljanstvo za sve one koji u zemlju donesu kapital.

Ostrvskim zemljama pogodovala je politička i socijalna kriza na Bliskom istoku i u Severnoj Africi koja je podstakla njihove “dobrostojeće” stanovnike da potraže novi dom. Njega će najbrže naći na Karibima, na kojima za dobijanje “investicijske vize” (drugim rečima, za poklanjanje državljanstva svakome ko donosi kapital) treba uložiti najviše oko 400.000 dolara. Ovo je skromno ako uzmete u obzir da za istu stvar Amerikanci traže milion dolara a ne nude rajsku klimu i prelepo more.

Za mnogo manje možete dobiti pasoš Dominikanske republike – ona traži “prilog” od samo 100.000 dolara za državljanstvo.


Na ostrvu Sent Kits end Nevis radi kompanija iz Dubaija koja u deset kvadratnih kilometara stranim investitorima pomaže u kupovini nekretnina i državljanstva. U početku će nekih 375 investitora uložiti po 400.000 dolara u projekat građenja hotela sa 200 soba i velikom marinom za jahte. Oni će automatski dobijati državljanstvo a ostali će morati da kupe neke od useljivih jedinica ovog objekta.

Ovakav način za dolaženje do državljanstva nude mnoge zemlje, među kojima su i Sjedinjene Države, Kanada, Britanija i Austrija. Međutim karipske zemlje to nude jeftinije i brže. Ceo proces, uključujući i provere aplikanta, može trajati do 90 dana. Da biste dobili državljanstvo ovde nije potrebno uverenje da ste ikad kročili na njih, a kamoli boravili na karipskim ostrvima.

Na St. Kitsu potrebno je da donirate 250.000 dolara u fond za penzionisane radnike Iz konditorske industrije ili da kupite nekretninu od 400.000 dolara. Minimalna investicija u Dominikansku republiku je 100.000 dolara što je nešto više od 74.000 evra. Dakle, za karipsko državljanstvo, ne morate biti ni bogati šeik iz Emirata, dovoljno je da prodate omanji stan na Novom Beogradu.

Pročitajte i ovo...