Home Posle 5 PwC nadgleda regularnost glasanja za nagradu Oskar već 79 godina

PwC nadgleda regularnost glasanja za nagradu Oskar već 79 godina

by bifadmin

Ove godine kompanija PricewaterhouseCoopers obeležava 79 godina od kako u ime američke Akademije za filmske umetnosti i nauke upravlja procesom prebrojavanja glasova za dodelu nagrade Oskar. Konačno glasanje počelo je u petak, 8. februara, i završava se u četvrtak, 19. februara 2013. godine.

Kompanija PwC će nastaviti da obavlja svoju tradicionalnu ulogu i vrši nadzor nad celokupnim procesom glasanja za dodelu Oskara: obezbediće integritet i validnost glasanja, zadržaće isključivu nadležnost nad glasanjem i prebrojavanjem glasova i biće odgovorna za očuvanje poverljivosti rezultata glasanja. Bred Oltmans i Rik Rosas iz kompanije PwC ponovo će nadgledati proces prebrojavanja glasova i biće jedini ljudi na svetu koji će biti upoznati sa identitetom dobitnika Oskara pre direktnog TV prenosa dodele ove nagrade na televiziji ABC, u nedelju, 24. februara 2013. godine. Sistem koji je odavno uspostavljen od strane PwC podrazumeva ručno prebrojavanje svakog glasa na tajnoj lokaciji sa ciljem da se obezbedi maksimalni nivo tačnosti, objektivnosti i poverljivosti. Oltmans i Rosas predvode „ćutljiv“ tim računovođa koji već decenijama obavlja prebrojavanje glasova na isti način. Tokom 79 godina koliko PwC sarađuje sa Akademijom i upravlja procesom prebrojavanja glasova nijednom nije došlo do povrede sigurnosti glasanja.

Po dostavljanju popunjenih glasačkih listića i prebrojavanju glasova od strane PwC, Oltmans i Rosas napamet uče imena svih dobitnika i pripremaju dva odvojena kompleta koverata sa njihovim imenima. Njih dvojica potom komplete sa kovertama lično nose do mesta na kojem se odvija ceremonija dodele, i to odvojenim tajnim rutama. Tokom TV prenosa ceremonije oni će se sve vreme nalaziti iza scene i koverte sa imenima dobitnika davati direktno u ruke prezentera nagrada neposredno pre njihovog izlaska na scenu. „Nadgledanje procesa glasanja svake godine i kontinuitet tradicije kojom PwC obezbeđuje tačnost i tajnost glasanja predstavljaju najdragocenije iskustvo u mojoj karijeri“, kaže Oltmans, partner u kompaniji PwC i rukovodilac procesa glasanja za dodelu nagrade Oskar od 2004. godine. „Naša saradnja sa Akademijom koja traje gotovo osam decenija svedočanstvo je našeg partnerstva koje počiva na međusobnom poverenju i predstavlja veliku čast za kompaniju PwC.”
Članovi Akademije sa pravom glasa otpočeli su glasanje za nominacije u ponedeljak, 17. decembra 2012, a nominacije su saopštene u četvrtak, 10. januara 2013. godine. Listići za konačno glasanje spremni su od 8. februara, a popunjeni glasački listići dostavljaju se u utorak, 19. februara 2013. godine.

Pročitajte i ovo...