Home VestiPolitika i društvo MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju u Beogradu

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju u Beogradu

by bifadmin

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju stigao je u Beograd u kome će se zadržati od 12. do 15. maja, na platou ispred TC Ušće. Posle Novog Sada, Beograd je drugi grad čiji će građani koji su na vreme zakazali pregled moći da u ovom „medicinskom“ kamionu besplatno provere celokupno stanje organizma.

Kompletan preventivni pregled obuhvata EKG, ultrazvuk abdomena, srca, štitne žlezde i karotidnih arterija, zatim spirometriju, analize krvi, merenje krvnog pritiska, merenje nivoa šećera u krvi, pregled oftalmologa i merenje očnog pritiska, kao i preglede interniste i dermatološki pregled mladeža. Stručni tim čini 11 profesionalaca – doktora, medicinskih tehničara i asistenata. Priliku da se pregledaju imaće postojeći i budući klijenti, ali i svi zainteresovani građani koji su se prijavili za preglede.

MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju (1)

Zbog velikog interesovanja, UNIQA je omogućila građanima koji nisu stigli da se prijave, da u šatorima pored kamiona dodatno izmere nivo šećera u krvi i krvni pritisak. Prisutnima će posebne savete o važnosti prevencije, pravilnoj ishrani i adekvatnoj fizičkoj aktivnosti, pružati dr Feelgood. Osim toga, UNIQA je pokrenula i foto-konkurs, pa svi građani mogu da pošalju svoje fotografije kamiona do 17. maja na mail marketing@uniqa.rs, a tri najoriginalnije fotografije će biti nagrađene.

Nakon Novog Sada i Beograda, MedUNIQA mobilni centar za brigu o zdravlju putuje u Kragujevac, gde će biti ispred Gradske skupštine 16. maja.

MedUNIQA mobilni centar je inače jedan od sedam ovakvih kamiona na svetu. Dugačak je 16,5 metara, težak 35 tona, a maksimalna širina kada se otvore i bočni delovi iznosi 6,5 metara, formirajući pokretnu kliniku površine 60 metara kvadratnih. Delo je dizajnera Luiđija Kolanija, aerodinamičnog oblika i zapremine 13.000 cm kubnih, originalno može da razvije brzinu do 190 km/h, ali je kompjuterski limitiran na 90 km/h.

Pročitajte i ovo...