Home Posle 5 Praški metro planira da pokrene voz ljubavi za samce

Praški metro planira da pokrene voz ljubavi za samce

by bifadmin

Oni koji putuju praškom podzemnom železnicom svakodnevno prisustvuju realizaciji planova koje je vlast češke prestonice osmislila: da neke metro-vagone nameni samcima tj. ‘slobodnjacima’.

Praški gradski prevoz Ropid kompanija želi da neke vagone – ili čitave kompozicije – nameni samcima (i samicama) koji traže srodnu dušu, servis koji će verovatno biti pokrenut do kraja ove godine. Ovo gradsko preduzeće počeće sa utvrđivanjem realnog broja putnika zainteresovanih za takvu “samačku vožnju”.

 Prague-Metro-stop-doors-closed

Portparol Filip Drapal rekao je da je ovo tek jedna od aktivnost koje je inicirala češka podzemna železnica, a u nadi da će primamiti više ljudi koji će izaći iz svojih automobila i krenuti javnim prevozom. „Želimo da naglasimo da javni prevoz nije samo prevozno sredstvo već da možete da radite stvari koje ne možete da činite npr. u vašem automobilu,“ izjavio je on Rojtersu.

Prag, sa populacijom od 1,2 miliona, privukao je 5,4 miliona stranih posetilaca tokom 2012. Prag je svetski poznati miks vekovima stare arhitekture, kaldrmisanih ulica, ali i jeftinog a sjajnog Pilsner piva.

Tri gradske linije metroa obuhvataju više od 59 kilometara, a tokom 2011. godine njima je prevezeno 580 miliona putnika.

 ROJTERS,PRAG | Ponedeljak 20. maj, 2013

(M.L.)

Pročitajte i ovo...