Home VestiEkonomija Google prestiže Apple kao proizvođač najpopularnijih aplikacija

Google prestiže Apple kao proizvođač najpopularnijih aplikacija

by bifadmin

U narednih nekoliko meseci sa velikom sigurnošću može se očekivati da će Google preteći Apple po broju preuzetih aplikacija.

best-android-apps

Kompanija Apple suočava se sa činjenicom da će opet izgubiti dugo vremena neprikosnoveno prvo mesto. Pošto je prošle godine izgubio prvo mesto u prodaji pametnih telefona, a Samsung nastavio da vlada tržištem u toj kategoriji i tokom 2013, sad Google preuzima lidersku poziciju u broju onaljn preuzimanja najpopularnijih aplikacija. Upravo aplikacije za pametne telefone za Aple su predstavljale dodatnu vrednost koja je ovoj kompaniji donosila odlučujuću prevagu, ali Google-ov Android je „zadobio“ veliku većinu proizvođača, a samim tim je i promet aplikacija za ovu platformu otišao u njegovu korist.

Apple je prošlog meseca saopštio da je za njegove proizvode iPhone, iPad i iPod dosad ostvareno 50 milijardi preuzimanja, dok je istovremeno u Google Store-u preuzeto 48 milijardi aplikacija. Međutim u ovom trenutku Google beleži 2,5 milijarde preuzimanja mesečno, dok Apple ostvaruje oko dve milijarde.

Pročitajte i ovo...