Home VestiEkonomija Posle Stepića Raiffeisen će preispitati svoje procedure

Posle Stepića Raiffeisen će preispitati svoje procedure

by bifadmin

Raiffeisen Bank International će pooštriti svoja pravila o usklađenosti svojih propisa nakon je izvršni direktor podneo ostavku zbog kupovine ofšor imovine  rekao je predsednik RBI Valter Rotenštajner.

Herbert Stepic je iznenada dao otkaz prošlog meseca nakon što je otkriveno da je koristio of šor firme u Britanskih Devičanskih ostrva i Hong Konga da kupuju stanove u Singapuru.

Predsednik RBI Valter Rotenštajner rekao je da Stepicevo ponašanje nije u skladu sa sadašnjim procedurama u bankarskom sektoru , ali je rekao da  Raiffeisen nije imao jasna pravila o tome kako rukovodioci treba da obavljaju svoj privatni biznis prenosi Rojters.

herbert stepic
“ Nije bilo ni potrebno, ni uobičajeno da daje instrukcije u takvim stvarima kolegama sa kojima je blisko radio 30 godin.a To će se sada promeniti „, rekao je Rothensteiner Profil magazinu u intervjuu objavljenom u online izdanju u subotu.

Rotenštajner je rekao da Nadzorni odbor nije znao za obim stranih investicija u imovinu koje je Stepic obavio dok bečki News Magazine to nije objavio. On je ponovio da je Stepić sam doneo odluku da podnese ostavku.

Stepić , 66 , je negirao sve optužbe i rekao da je odlučio da se povuče da bi poštedeo banku štetne rasprave o njegovim ličnim ulaganjima.

Pročitajte i ovo...