Home VestiPolitika i društvo LG nagrađen EISA nagradama za zakrivljeni OLED televizor i mikro audio sistem

LG nagrađen EISA nagradama za zakrivljeni OLED televizor i mikro audio sistem

by bifadmin

Kompanija LG Electronics je i ove godine osvojila nagrade u okviru prestižnog EISA 2013 Awards programa (European Imaging and Sound Associations – Evropsko udruženje za grafiku i zvuk). EISA nagrade su visoko cenjene budući da žiri, sastavljen od urednika publikacija u okviru udruženja, bazira svoje ocene na rigoroznim testiranjima i analizama proizvoda. Kompaniji LG pripale su nagrade „European Design TV 2013-2014” za LG 55EA9800 zakrivljeni OLED televizor, kao i „European Micro Audio System 2013-2014“ za mikro audio sistem sa oznakom LG CM3430.

Sa debljinom od samo 4,3 milimetra i težinom od 17 kilograma, zakrivljeni OLED televizor proizvodi živopisnu i realnu sliku uz pomoć jedinstvene WRGB tehnologije. Zahvaljujući tehnologijama 4-Color Pixels i Color Refiner, LG zakrivljeni OLED televizor emituje mnogo oštrije i pravilnije boje od drugih modela na tržištu. Naime, svaki piksel emituje crvenu, zelenu, plavu i belu boju, umesto standardne kombinacije crvena/zelena/plava, koja se koristi u drugim OLED ekranima kao i na većini konvencionalnih ekrana koji se danas proizvode.

tv

Pored zakrivljenog OLED televizora, kompanija LG Electronics je osvojila nagradu za mikro audio sistem LG CM3430. Ovaj mali ali moćan uređaj poseduje CD plejer i FM radio, kao i mogućnost bežične reprodukcije MP3 datoteka zahvaljujući bluetooth tehnologiji i AirPlay podršci za Mac operativni sistem.

Međunarodno priznato, EISA je jedinstveno udruženje 50 stručnih časopisa iz 19 evropskih zemalja. U junu svake godine, glavni i odgovorni urednici svih EISA magazina sastaju se da odluče koji proizvodi analizirani u njihovim publikacijama tokom protekle godine zaslužuju ovu prestižnu EISA nagradu. Šest kategorija u kojima se dodeljuju nagrade su: zvuk, video, kućni bioskop, fotografija, elektronika za automobile i mobilni telefoni.

Pročitajte i ovo...