Home VestiPolitika i društvo Koja to država špijunira Belgiju?

Koja to država špijunira Belgiju?

by bifadmin

Belgijske vlasti danas su saopštile da istražuju onlajn špijuniranje njenih najvećih kompanija ove zemlje od strane jedne još uvek neimenovane vlade. Mediji u Belgiji upiru prstom u SAD.

internet_is_watching_you

Belgijski dnevnik De Standaard danas prenosi da je maerička agencija NSA između ostalog pratila međunarodni telefonski saoobraćaj preko operatera Belgacoma tokom prethodne dve godine. List navodi da su ovi profesionalni hakeri bili posebno zainteresovani za Belgacomovu podružnicu BICS, koja je najveći operater na tržištima Bliskog Istoka i Afrike. Ovi navodi još uvek nisu potvrđeni, ali belgijske vlasti potvrdile su jutros da su pokrenule opsežnu istragu oko internet špijuniranja najvećih operatera u zemlji od strane jedne „neimenovane“ zemlje.
Ranije ovog meseca brazilska TV mreža Globo saopštila je da je NSA „ušla“ u kompjuterske sisteme kompanije Google, ali i brazilske državne naftne kompanije Petroleo Brasilerio, kao i francuskog Ministartsva spoljnih poslova i međunarodne bankarske grupacije SWIFT, čije sedište je u Belgiji.

Pročitajte i ovo...