Home VestiEkonomija Intesa Sanpaolo među 100 vodećih održivih korporacija u svetu

Intesa Sanpaolo među 100 vodećih održivih korporacija u svetu

by bifadmin

Intesa Sanpaolo, međunarodna bankarska grupacija u okviru koje posluje Banca Intesa, uključena je u listu 100 vodećih održivih kompanija u svetu Global 100 specijalizovanog kanadskog časopisa Corporate Knights. Intesa Sanpaolo je jedina italijanska korporacija na listi, što ovom priznanju daje još veći značaj. Cilj izrade liste, koja je predstavljena na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu, je isticanje vodećih kompanija koje su razvile najbolje strategije za upravljanje rizicima i mogućnostima u oblasti životne sredine, zajednice i upravljanja.

odrzivost

Ovo priznanje ukazano je grupi Intesa Sanpaolo za posvećenost u oblasti održivosti koja joj je 2013. godine donela i uključivanje u CDP 100 CDLI indeks (Climate Disclosure Leadership Index) drugu godinu zaredom, kao i u Dou Džons indeks održivosti (Dow Jones Sustainability Index) i indeks FTSE4Good.

Od osnivanja 2005. godine do danas, časopis Corporate Knights analizirao je 4.000 kompanija širom sveta u odnosu na dvanaest pokazatelja među kojima posebnu važnost zauzimaju politike fokusirane na zaštitu životne sredine, ljudske resurse, politike naknada, posvećenost rukovodstva oblasti održivosti, inovacija i transparentnosti.

Pročitajte i ovo...