Home VestiEkonomija Objavljena lista najvećih poreskih dužnika u Srbiji

Objavljena lista najvećih poreskih dužnika u Srbiji

by bifadmin

Poreska uprava Srbije objavila je danas spisak najvećih poreskih dužnika, koji predvodi Zastava oružje iz Kragujevca sa 6,48 milijardi dinara duga. 

porez
Na drugom mestu je Simpo iz Vranja koji duguje 3,98 milijardi dinara, navodi se na sajtu Poreske uprave. Slede Sloboda iz Čačka (2,54 milijarde dinara), Krušik iz Valjeva (2,19 milijardi), Namenska u okviru Prve petoletke iz Trstenika (1,79 milijardi), Borba iz Beograda (1,72 milijarde), Lola livnica iz Beograda (834 miliona), Mera invest iz Beograda (829 miliona), Simeks iz Subotice (809 miliona), Montera iz Beogada (807 miliona), Hemijska industrija Zorka iz Subotice (768 miliona), Luka Beograd (667 miliona).

Među najvećim poreskim dužnicima su Fudbalski klub Crvena zvezda sa 438 miliona dinara, kao i Farmakom, Industrijski kombinat Guča iz Lučana, Veterinarski zavod iz Zemuna, medijska kuća Pink internacional, Fudbalski klub Vojvodina, Omladinski fudbalski klub (OFK) Beograd, Novosti. U listu najvećih dužnika prema podacima do 20. decembra 2013, uvršćeni su i Ministarstvo zdravlja, Republički geodetski zavod, PIO fond, Republički fond za zdravstveno osiguranje i Železnice Srbije.

Izvor: Beta

Pročitajte i ovo...