Home Posle 5 Suosnivač Twittera pravi novu društvenu mrežu Jelly

Suosnivač Twittera pravi novu društvenu mrežu Jelly

by bifadmin

Biz Stoun, koosnivač Twittera, želi da “poduči” svet pomoću nove aplikacije zvane Jelly. Meduza (Jellyfish) možda nije poznata po svojoj inteligenciji, ali je njena razgranata mreža nerava savršena metafora za ovaj novi projekat, smatra Stoun. Jelly, nova socijalna mreža, zamišljena je tako da svako vaše pitanje preumeri ka prijateljima, prijateljima vaših prijatelja i dalje po istom mehanizmu.

jelly

„Svi su danas povezani i svi su mobilni“, kaže Stoun. „Ako imate neko pitanje, tamo negde postoji neko ko zna odgovor“ Stone i Ben Finkel, suosnivač Jelly-ja, ne želeda njihova aplikacija bude samo nova verzija Yahoo Answers. Korisnici će moći da uslikaju praktično bilo šta što je izazavlo njhovu radoznalost i pitaju svoje Jelly prijatelje: „Šta je zapravo ovo?“. Oni mogu da odgovore ili proslede pitanje dalje ljudima koji možda znaju odgovor.

Suosnovači Twittera su rešili da odu dalje od svog servisa za mikro blogovanje i da naprave sopstvene nove aplikacije i servise. Džek Dorsez je lansirao „Square“ a Evan Vilijams je zajedno sa Stounom prošle godine napravio platformu za pričanje priča „Medium“. Jelly je dostupan i za iOS i za Android, ali ako želite da preuzmete ovu aplikaciju, najbolje je da odete direktno na sajt, jer su oba tržišta pretrpana aplikacijama koje u sebi sarže reč Jelly.

Izvor: ABC News

Pročitajte i ovo...