Home Posle 5 Najzanimljivija evropska turistička mesta su u našem okruženju

Najzanimljivija evropska turistička mesta su u našem okruženju

by bifadmin

Ako žalite što nemate novca da provedete leto ili prolećne praznike na najatraktivnijim evropskim destinacijama, znajte da do nekih od njih ne morate putovati više od nekoliko sati jer se nalaze u našem okruženju. Naime, američki časopis Hafington post (Huffington post) napravio je listu 15 najzanimljivijih evropskih mesta koje turisti još nisu otkrili i na njoj se nalazi čak pet odredišta iz zemalja koje se graniče sa Srbijom.

Na prvom mestu liste je albansko seoce Porto Palermo sa zamkom iz 18. veka izdvojenom na poluostrvu i prelepom obalom okruženom zelenilom.

porto paletmo

Na četvrtom je crnogorski gradić Kotor sa svojim prirodnim i arhitektonskim lepotama, kaldrmisanim ulicama, tvrđavom ali i zanimljivim spojem planine i mora.

kotor pogled sa tvrdjave

Tri mesta posle Kotora na ovoj listi našlo se makedonsko selo Smolare koje obiluje lepom i čistom vodom u raznim oblicima – u jezerima, vodopadima i sl. Takođe, u ovom selu možete videti zanimljive građevine iz doba Vizantijskog carstva.

smolare makednija

Odmah posle Makedonije, na osmom mestu našlo se rumunsko mesto Sibiu, namenjeno ljubiteljima istorije sa dobro očuvanim utvrđenjima i rustičnom arhitekturom.

rumunija

Hrvatsko ostrvo Korčula zaslužilo je 10. mesto zbog svojih lepih plaža i uvala ali i činjenica da je ovo rodno mesto Marka Pola i da njegova kuća privlači mnogobrojne turiste cele godine.

korcula

Foto: Visit Korcula

Dakle, za putovanja koja ćemo pamtiti se ne mora uvek odvajati mnogo vremena i novca, nekad je samo potrebna dobra ideja i predznanje.

Pročitajte i ovo...