Home VestiBiznis & Finansije Otvoren Info centar o istraživanjima u Boru kompanije Rakita Exploration

Otvoren Info centar o istraživanjima u Boru kompanije Rakita Exploration

by bifadmin

Kompanija Rakita Exploration, ogranak kompanije Freeport-McMoRan predstavila je danas Info centar u ulici Moše Pijade 28/1 u Boru gde će građani Bora i okoline moći na jednom mestu da se informišu o fazama razvoja projekta „Chukaru Peki“, rezultatima istraživanja u Borskom basenu i planovima kompanije. 

„Projekat „Chukaru Peki“ je još uvek u ranoj fazi istraživanja, ali su početni rezultati ohrabrujući. Ipak pre odluke o eksploataciji rude, potreban je još značajan niz pozitivih rezultata. S obzirom da će istraživanja potencijala za rudarenje u Boru trajati duži niz godina, nadamo se da ćemo otvaranjem Info centra, uspostaviti kvalitetnu komunikaciju sa građanima i institucijama, a rezultate istraživanja učiniti lako dostupnim i transparentnim,“ istakao je Dejan Koželj, direktor kompanije Rakita Exploration.

Dejan Koželj, direktor kompanije Rakita Exploration

Od kraja 2012. godine, izbušeno je oko 10.000 metara sa ohrabrujućim početnim rezultatima, a od kraja 2013. godine, kompanija je izbušila više od 27.800 metara kako bi definisala glavne karakteristike novootkrivene mineralizacije. Dalje bušenje, koje dostiže dubinu od nekoliko hiljada metara, planirano je za 2014. godinu da bi se utvrdila procenjena veličina potencijalnog rudnog tela i definisao srednji sadržaj bakra i zlata.

Projekat „Chukaru Peki“ u vlasništvu je kompanije Rakita Exploration d.o.o. koja je ogranak kompanije Freeport-McMoRan sa sedištem u Sjedinjenim Američkim Državama, jedne od najvećih globalnih kompanije za istraživanje i iskopavanje ruda. Osim u okolini Bora, istraživanja i iskopavanja trenutno se vrše i na lokacijama širom sveta: Severnoj i Južnoj Americi, Indoneziji, Africi i u Evropi.

Info centar će biti otvoren od 05. maja, od ponedeljka do petka, osim praznicima, od 9 sati ujutro do 1 popodne i od 5 popodne do 9 uveče.

 

Pročitajte i ovo...