/ Ekonomija / Stvoreni uslovi za izgradnju kompleksa na prostoru nekadašnje fabrike Beko
BiF Analize Čitajte B&F online

Stvoreni uslovi za izgradnju kompleksa na prostoru nekadašnje fabrike Beko

This post has already been read 981 times!

Grčka kompanija Lamda development je ušla u posed poslednje trećine zemljišta nekadašnje fabrike tekstila Beko u Beogradu oko koje je sedam godina vođen spor. Presudom Privrednog apelacionog suda kompanija je konačno dobila parcelu kupljenu još 2007. godine, čime su stvoreni uslovi za početak izgradnje savremenog kompleksa koji će činiti moderni stambeni objekti, galerija, poslovni deo, hotel sa 5 zvezdica, najsavremeniji kongresni centar, prodavnice i robna kuća.

BEKO_03

Realizacijom projekta Beko, koji je dizajnirao trenutno najpoznatiji svetski arhitektonski studio Zaha Hadid, u potpunosti će biti revitalizovan zanemaren i potpuno nepristupačan deo Dorćola, a građani Srbije će dobiti mogućnost da konkurišu za preko 1000 novih radnih mesta. Očekuje se da će ukupna investicija prevazići 200 miliona evra.

Naime, kompanija Lamda je do sada u kupovinu parcela uložila 55,8 miliona evra, 10 miliona evra u pripremne radove, dok je ostatak od preko 200 miliona evra predračunska vrednost izgradnje celog multifunkcionalnog kompleksa.

Send Us A Message Here

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Close