Home VestiBiznis & Finansije Siemensova vozila na ulicama San Franciska

Siemensova vozila na ulicama San Franciska

by bifadmin

Ulicama San Franciska uskoro će saobraćati 175 novih Siemensovih šinskih vozila, zahvaljujući ugovoru koji je ova kompanija sklopila sa FMTA (San Francisco’s Municipal Transportation Agency – Agencija za gradski prevoz San Franciska). Ugovor vredan 648 miliona dolara potpisan je uoči upravo završenog InnoTrans-a, vodećeg svetskog sajma tehnologije šinskog saobraćaja, navodi se u saopštenju kompanije Siemens.

Siemens auf der Innotrans 2014 / Siemens at Innotrans 2014

Siemens je na sajmu, održanom od 22. do 26. septembra u Berlinu, predstavio portfolio koji pruža specifične odgovore na izazove šinskog saobraćaja. Kao deo sajamske teme „Efikasna i integrisana mobilnost“, kompanija je lansirala tri vozila nove linije Desiro City Thameslink, model u prirodnoj veličini novog Inspiro-type metroa za Kuala Lumpur, kao i inteligentne mreže za snabdevanje energijom i integrisana rešenja za intermodalno putovanje.

“U isto vreme, želimo da istaknemo naše potencijale za intermodalno upravljanje saobraćajem i da pozicioniramo Siemens kao vodećeg snabdevača za IT u ovoj oblasti. Tako možemo da pokažemo tržištu da naša rešenja za puteve i železnicu nisu samo tehnološko remek delo, već da mogu da stvore dodatnu korist za kupce“, kaže dr Johen Ajkholt, direktor Divizije za šinske sisteme. Proizvodnja vozila i infrastrukturni projekti vezani za drumske i šinske segmente ukrstili su se i stvorili novu Jedinicu mobilnosti, koja otvara dodatne mogućnosti na rastućem tržištu ovih vrsta prevoza.

U mnogim gradovima, ovo je već postalo održiva realnost. To se jasno pokazalo na dodeli priznanja „City Climate Leadership“, u organizaciji C40 i Siemensa, gde su potvrđena izvanredna dostignuća gradova u zaštiti životnog okruženja. Tokom 2014. godine, ukupno 31 projekat iz 26 gradova takmičio se u deset kategorija, uključujući gradski javni prevoz i inteligentnu urbanu infrastrukturu. Pobednici su proglašeni 22. septembra na zvaničnoj ceremoniji u Njujorku.

Pročitajte i ovo...