Home Posle 5 Roman Vladislava Bajca „Hamam Balkanija“ objavljen u SAD

Roman Vladislava Bajca „Hamam Balkanija“ objavljen u SAD

by bifadmin

Izdavačka kuća Bluming Tvig Buks iz Njujorka upravo je objavila američko izdanje romana Vladislava Bajca Hamam Balkanija. Roman je objavljen u prevodu Randala Mejdžora. Isti prevod je već objavljen u engleskom izdanju romana Hamam Balkanija koji je objavilo Istros Buks, kao i u ediciji Srpska proza u prevodu koju objavljuje Geopoetika.

„Roman Vladislav Bajca Hamam Balkanija, posle nita nagrada i izdanja na rauličitim jezicima, konačno stiže i u Severnu Ameriku. U tradiciji velikih modernih srpskih pisaca, Bajac plete priču između starog i novog, modernog i tradicionalnog, Istoka i Zapada, vode i vatre. Nije teško videti zbog čega je ovaj istorijski roman preveden na više od deset jezika i zašto je postao bestseler u svojoj zemlji“, kaže američki izdavač predstavljajući svojim čitaocima roman Vladislava Bajca.

Hamam BalkanijaRoman Hamam Balkanija nedavno je objavljen i na arapskom jeziku, a pre toga je objavljen u Engleskoj, Nemačkoj, Italiji, Bugarskoj, Grčkoj, Turskoj, Hrvatskoj, Makedoniji i Sloveniji.

Do kraja ove godine pojaviće se i francusko izdanje romana u izdanju Izdavačke kuće Galad iz Pariza i u prevodu Gojka Lukića, renomiranog prevodioca naših autora na francuski.

Arhipelag, srpski izdavač knjiga Vladislava Bajca, objavio je nedavno osmo izdanje romana Hamam Balkanija.

Pročitajte i ovo...