Home VestiEkonomija Generalna direktorka Gorenja dobitnica nagrade Žena lider promena 2015

Generalna direktorka Gorenja dobitnica nagrade Žena lider promena 2015

by bifadmin

Stanka Pejanović, generalna direktorka kompanije Gorenje, dobitnica je nagrade Lideri promena, u kategoriji Žena lider promena 2015, koje su dodeljene na svečanosti u Crown Plaza hotelu.

Nagrade, koje prepoznaju najbolje u poslovnom svetu, drugu godinu za redom dodelila je Američka privredna komora (AmCham) na osnovu glasova članova i Specijalnog žirija.

Stanka Pejanović je dobitnica nagrade u kategoriji „Žena lider promena” kao menadžer koji ima jasnu viziju i efikasnu poslovnu politiku koja se bazira na četiri principa: inovacija, strateško poslovno razmišljanje, razvoj zaposlenih, kao i efikasno upravljanje timom. Ona se nalazi na poziciji generalnog menadžera u kompaniji „Gorenje“ od novembra 2014. godine, podružnice slovenačkog proizvođača velikih kućnih uređaja i osme najveće fabrike tog tipa u Evropi.

Odluka o dobitnicima je dobijena zbrajanjem glasova Specijalnog žirija i glasova članova AmChama. Specijalni žiri bio je u sastavu: Kori Udovički, ministarka i potpredsednica Vlade Srbije, Draginja Đurić, predsednica IO Banke Intesa, David Banjai, direktor Ball Packaging Serbia, Veljko Lalić, urednik „Nedeljnik“, Miša Lukić, predsednik Leo Burnett Srbija, Ivan Lalić, direktor „Mixer House“, Vigor Majić, direktor IS „Petnica“, glumac i producent Svetozar Cvetković i izvršna direktorka AmCham-a Maja Piščević.

Pročitajte i ovo...