Home VestiIT i nauka Računar za pasionirane gejmere

Računar za pasionirane gejmere

by bifadmin

Najnoviji računar baziran na poslednjoj generaciji AMD APU procesora i proverenoj, snažnoj Radeon R9 grafici, namenjen je pasioniranim gejmerima.

Akcelerisani procesor ili APU nosi oznaku A10-7870K, i pored četiri jezgra koja rade između 3.9 i 4.1 GHz, u sebi ima integrisan i kompletan Radeon R7 GPU sa osam grafičkih jezgara. Na ovaj način, grafički procesor se koristi uz stoprocentnu efektivnost, jer čitav računar funkcioniše više kao igračka konzola, a najveći broj igara se razvija za Xbox One i PlayStation 4, u kojima se nalazi upravo AMD-ov APU.

3D igre su danas najzahtevniji softver, pa je odavno poznato da će mašina koja može da se izbori sa najnovijim naslovima, prosto “gutati” standardne aplikacije i softverske pakete. Sufiks “K” u oznaci sugeriše na činjenicu da je procesoru otključan i množilac, pa su i overclocking mogućnosti veće, na radost svih entuzijasta.

Kada su realne igračke performanse u pitanju, igre kao što su Witcher 3, GTA5 ili Wolfenstein, igrive su uz maksimalan nivo detalja do rezolucija 900p (1440×900), dok su zahtevniji naslovi (Crysis 3, Watch Dogs, Assassins Creed 5 igrivi u režimu od 720p (1280 x 720 piksela). Naravno da se performanse mogu podići dodavanjem još jednog Radeon R9 270 modela u sistem ili zamenom za R9 280X, što će osigurati i igranje pomenutih zahtevnih naslova do 1080p.

Mašina radi potpuno bešumno zahvaljujući veoma dobrom i provetrenom, a opet tihom kućištu izrađenom po High Air Flow konceptu (otuda ono HAF iz naziva).

Pročitajte i ovo...