Home VestiIT i nauka Traži se 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

Traži se 50 tehnoloških kompanija sa najbržim rastom

by bifadmin

Konsultantsko-revizorska kompanija Deloitte najavljuje početak procesa registracije za izbor tehnoloških kompanija sa najbržim rastom u centralnoj Evropi.

Na konkursu mogu učestvovati tehnološke kompanije s područja centralne Evrope (Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH, Albanija, Bugarska, Češka, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Slovačka, i Slovenija).

Cilj projekta, koji se u centralnoj Evropi sprovodi već šesnaest godina za redom, je formiranje rang liste 50 tehnoloških kompanija s najbržim rastom, zatim rang liste „Zvezde u usponu“ i rang liste „Velikih 5“. Konkurs, na koji se kompanije mogu prijavit putem sledećeg linka Fast 50 prijave , biće otvoren do 15. jula 2015. godine, a rang liste kompanija s najbržinm rastom i pobednici ovogodišnjeg konkursa biće objavljeni u oktobru.

Kriterijumi:
50 najbrže rastućih (Fast 50):

-Kompanije čiji je prihod u svakoj od protekle četiri godine (2011. – 2014.) prelazio 50.000 evra
-Kompanije čija se sedišta nalaze u jednoj od zemalja centralne Evrope (Srbija, Crna Gora, Hrvatska, BiH, Albanija, Bugarska, Češka, Estonija, Letonija, Litvanija, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Slovačka, i Slovenija)
-Kompanije koje razvijaju ili proizvode vlastitu tehnologiju ili ulažu značajan iznos sredstava u istraživanje i razvoj
-Kompanije koje nisu predstavništva, odnosno nisu u većinskom vlasništvu neke druge kompanije
-Zvezde u usponu

(U kategoriji „Zvezde u usponu“ Deloitte rangira „mlade“ kompanije koje pokazuju značajan potencijal, ali su premlade da zadovolje minimalni kriterijum od četiri godine poslovanja za glavnu kategoriju. Unutar te kategorije su kompanije koje posluju od 3 do 4 godine, pri čemu im prihod u svakoj pojedinoj godini prelazi 30.000 evra)

Velikih 5

U ovu kategoriju ulaze kompanije koje su ostvarile izuzetan rast u protekle četiri godine, čiji su prihodi u 2014. godini prešli 25 miliona evra i koje zadovoljavaju sve ostale kriterijume navedene u kategoriji 50 najbrže rastućih.

Više informacija o konkursu i kriterijumima koje je potrebno zadovoljiti za učestvovanje moguće je pronaći na sledećem linku:
CE Technology Fast 50
Srpske firme su na prošlogodišnjem konkursu ostvarile zapažen uspeh i dve su se plasirale na Deloitte-ovu listu, i to HTEC (High Tech Engineering Center) i Bitgear Wireless Design services.

Kompanije koje se prijave na ovaj konkurs, automatski učestvuju na Deloitte EMEA Technology Fast 500 konkursu.

Proces registracije se završava 15. jula 2015. godine, a rang liste će biti objavljene u oktobru 2015. godine.

Pročitajte i ovo...