Home VestiPolitika i društvo Global Talent program: Plaćena praksa za studente u inostranstvu

Global Talent program: Plaćena praksa za studente u inostranstvu

by bifadmin

Global Talent program internacionalnih praksi u okviru AIESEC organizacije studentima završnih godina pruža mogućnost da teorijska znanja stečena na fakultetu primene na inostranom tržištu i tako se diferenciraju na tržištu rada. Kroz ovakvu vrstu prakse ujedno se usavršava strani jezik, dobija široko razumevanje poslovanja u inostranstvu i pojedinci se osamostaljuju kroz život u drugačijoj sredini i kulturi.

Trenutno su u ponudi Global Talent prakse u oblasti edukacije koje imaju za cilj da obezbede novi, moderniji i bolji sistem obrazovanja, pre svega u zemljama u razvoju.

Zemlje u kojima se mogu obavljati stručne plaćene prakse iz oblasti edukacije su Rusija, Kolumbija, Turska i Egipat, i to u prosečnom vremenu trajanja od 3 do 6 meseci, što se određuje konkretno sa institucijom u kojoj se praksa obavlja.

Obavljanje prakse u ovim zemljama odvija se u jezičkim edukativnim centrima, kampovima, vrtićima i kompanijama, uz obezbeđenu novčanu nadoknadu u visini prosečne zarade u datoj zemlji.

Mogućnost odlaska na edukativnu plaćenu stručnu praksu u oblasti predavanja engleskog ili drugih jezika imaju studenti završnih godina i diplomirani studenti fakulteta ili viših škola. Za obavljanje prakse prethodno iskustvo nije neophodno, ali je svakako poželjno, dok je uslov odlaska na praksu B2 nivo poznavanja engleskog jezika.

Nastava engleskog jezika u Kairu

Ova edukaciona praksa održava se u gradu Kairu, u Egiptu u školi po imenu “Elwy International School”, u perodu od 52 nedelje.

Praktikant će tamo puno radno vreme biti nastavnik engleskog jezika, gde se od njega očekuje da osmisli izgled i strukturu predavanja. Student će biti zadužen za predavanje engleskog jezika, kao i podučavanje učenika osnovama bontona i kulture. Takođe, posećivaće i asistiraće tokom časova muzičkog.

Kroz ovu praksu, student će razviti svoje prezentacione i komunikacione veštine, naučiće da napravi strukturano predavanje, što su veštine koje će mu koristiti u svakom budućem poslu.

Radno vreme je od 9 do 16 časova, sa totalnim fondom od 30 radnih časova nedeljno, sa neradnim subotama.

Mesečna plata iznosi 420 US $ i pokriva troškove osnovnih potreba.

Zainteresovani mogu da pošalju svoj CV na mail globaltalentsef@gmail.com  i biće kontaktirani u roku od 48h.

Pročitajte i ovo...