Home VestiPolitika i društvo Nagrađeno 7 najboljih „Ideja za bolje sutra“

Nagrađeno 7 najboljih „Ideja za bolje sutra“

by bifadmin

Udruženje “Optimist” iz Bosilegrada, Udruženje za podršku osobama ometenim u razvoju “Naša kuća” iz Beograda, SZR “Sofi” iz Novog Sada, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika nasilja nad ženama “Atina” iz Beograda, “Daj-daj” d.o.o iz Beograda i Stolarska radnja “Šumarko” iz Valjeva su pobednici drugog izdanja konkursa “Ideja za bolje sutra” čiji je cilj da doprinese razvoju socijalnog poslovanja i postojećeg biznisa. Konkurs organizuju Fondacija Ana i Vlade Divac, UniCredit fondacija i UniCredit Banka, zajedno sa Smart Kolektivom i Turističkom organizacijom Srbije.

U periodu od 27. novembra do 30. decembra 2014. godine, prijavljeno je ukupno 67 ideja. Komisija je tokom druge faze izabrala 20 kandidata koji su predložili najbolje ideje i sa kojima su stručnjaci radili na razvoju biznis planova. Nakon izrade i ocene biznis planova, stručna komisija je na osnovu inovativnosti predloženih ideja i održivosti, izabrala pobedničke projekte. Odabrano je 7 najboljih kandidata kojima su dodeljena bespovratna sredstva u ukupnom iznosu od 45.000 evra.

Stručna komisija je izabrala 6 kandidata sa najboljim idejama, dok su zaposleni UniCredit Banke, koji su takođe bili uključeni u proces glasanja, izabrali jednog pobednika – Udruženje Socijalne zadruge domaće radinosti “Bosiljak” iz Čačka – i nagradili ga grantom u iznosu od 5.000 evra.

Pročitajte i ovo...