Home VestiPolitika i društvo Najčešća prezimena novih preduzetnika u Italiji su Hu, Čen i Sing

Najčešća prezimena novih preduzetnika u Italiji su Hu, Čen i Sing

by bifadmin

Evropljani trenutno pokazuju neočekivano veliku dozu rasizma i ksenofobije, verovatno uplašeni masovnim prilivom izbeglica sa Bliskog Istoka i iz Afrike. Oni koji najglasnije podržavaju podizanje ograda i kopanje rovova ispred granica, kao jedan od glavnih argumenata protiv migranta navode činjenicu da oni rade za manje novca i time uzimaju poslove domaćem stanovništvu. Možda je to u nekoj meri i istina, ali sa druge strane oni u mnogim evropskim zemljama otvaraju preduzeća a samim tim i nova radna mesta.

To najbolje potvrđuju novi podaci Privredne komore Italije prema kojima se među novim preduzetnicima koji stvaraju radna mesta na prva tri mesta nalaze oni koji se prezivaju Hu, Čen (Chen) i Sing (Singh). Tipično italijansko prezime Rosi (Rossi) nalazi se tek na četvrtom mestu, a oko njega su i prezimena Hosejn (Hossain), Žang (Zhang) i Vang (Wang).

Situacija je još drastičnija u velikim poslovnim centrima poput Milana, gde se na primer prvo italijansko prezime (Colombo) na listi preduzetnika nalazi tek na 20. mestu.
Izvor: Kvarc

Pročitajte i ovo...