Home Posle 5 “Ratovi zvezda”: Najbrže zarađenih milijardu dolara među filmovima

“Ratovi zvezda”: Najbrže zarađenih milijardu dolara među filmovima

by bifadmin

Film “Ratovi zvezda: Buđenje sile” zaradio je za 12 dana prikazivanja više od jedne milijarde američkih dolara, što je rekordna zarada za tako kratko vreme u istoriji kinematografije. To je ujedno i za jedan dan kraći vremenski okvir od onog kojem je “Park iz doba jure” zaradio prvu milijardu.

“Ratovi zvezda” su na Božić oborili rekord Šerloka Holmsa iz 2009. godine od 24,6 miliona dolara, tako što su tog dana bioskopi prodali ulaznice za ovaj film u vrednosti od 49,3 miliona dolara.

Izgleda da svake nedelje film “Ratovi zvezda” obori po neki rekord. A još nije ni prikazan u mnogoljudnoj Kini, koja ga očekuje tek 9. januara, kada će verovatno biti uspostavljeni novi rekordi.

Mi smo imali sreće da istovremeno sa zapadnim delom sveta vidimo 3D projekciju ovog filma, za koji mnogi kažu da podseća na starija tri dela sage. Da podsetimo, u Srbiji su fanovi ovog ostvarenja, kao i u drugim delovima planete, napunili bioskope na noćnoj projekciji između 16. i 17. decembra – u Ušću je bilo rasprodato svih 11 sala, a slična situacija bila je i sa Sinepleksom u Delta Sitiju, Roda sinepleksom, Tuckwood-om, Sinepleksom Kragujevac Plaza, Arena sinepleksom (Novi Sad) i Sinepleksom u Podgorici.

Pročitajte i ovo...