Home VestiEkonomija Najveća organizacija na svetu za poslovno i preduzetničko umrežavanje širi se na našem tržištu

Najveća organizacija na svetu za poslovno i preduzetničko umrežavanje širi se na našem tržištu

by bifadmin

Najveća organizacija na svetu za poslovno i preduzetničko umrežavanje Business Network International (BNI) je formirala još jednu grupu na tržištu Srbije: preduzetničku grupu Dunav. Uspostavljanjem i proširenjem BNI Srbija na tržištu je stvorena organizacija koja preduzetnicima, malim i srednjim preduzećima pruža mogućnost za uvećanjem obima posla, uz sticanje novih klijenata, kontakata i razmenu ideja.

BNI mreža je u maju prošle godine formiranjem BNI Sava započele jačanje preduzetičkog, mirko i malog preduzetništva kroz širenja poslovnih prilika unutar organizacije i članova te grupe. Posle manje od godinu dana, stekli su se uslovi za formiranje nove grupe koja je u martu počela sa radom, a očekuje se otvaranje novih grupa i izlazak iz Beograda ka regionalnim centrima u Srbiji i povezivanje i toh preduzeća u grupe.

Vladimir Cerović, regionalni direktor, zadužen za organizovanje rada BNI Beograd pojasnio je način funkcionisanja BNI mreže: ”BNI je međunarodno udruženje preduzetnika/biznismena, čiji osnovni cilj je da članovi pomažu jedni drugima da steknu nove klijente. Danas je ovo daleko najuspešnija organizacija ove vrste u svetu, koja ima preko 7.400 aktivnih grupa u Nemačkoj, Austriji, Švajcarskoj, Velikoj Britaniji, Sloveniji, Hrvatskoj, Italiji, Mađarskoj, Irskoj, Holandiji, Skandinaviji, Australiji, na Novom Zelandu, u Južnoj Africi, u skoro svim državama članicama EU, u Izraelu, Maleziji, Singapuru, SAD, Kanadi, Indiji, na Tajvanu, Tajlandu, u Japanu, Meksiku, Emiratima,… Prošle godine su BNI članovi međusobno razmenili više od 7.700.000 poslovnih prilika, koje su za članove stvorile poslove u vrednosti od preko 9.3 milijarde $.”

Podaci BNI govore da se 98% kompanija oslanja na sticanje novih klijenata pomoću preporuka, ali samo 3% kompanija ima razvijen sistem za generisanje biznisa tom metodom. BNI je uspeo da na globalnom nivou razvije univerzalni sistem, primenljiv na sva lokalna tržišta, za poslovnu saradnju pomoću preporuka između članova kompanija.

Na 5 kontinenta trenutno deluje više od 7.100 BNI grupa, u koje je uključeno više od 179.000 kompanija. U 2014. godini su članovi BNI grupa razmenili preko 6,6 miliona poslova odnosno poslovnih uputnica i ostvarili preko 8,6 milijardi dolara u poslovima.

Pročitajte i ovo...