Home VestiEkonomija 23 godine uspešnog poslovanja AIK Banke

23 godine uspešnog poslovanja AIK Banke

by bifadmin

AIK Banka obeležila je 23 godine uspešnog poslovanja i poverenja klijenata. Put od interne banke Agroindustrijskog kombinata Niš, do jednog od lidera srpskog bankarskog tržišta nije bio lak, ali zahvaljujući likvidnosti, solventnosti i rentabilnosti, kao i kapacitetu sopstvenog kapitala, Banka je brzo dospela na ovu poziciju.

Danas, sa više od 620 miliona evra devizne štednje stanovništva, AIK Banka je prepoznata kao pouzdan partner velikom broju građana i privrednika. Pored toga što zauzima jednu od vodećih pozicija po broju klijenata, AIK Banka je lider i po adekvatnosti kapitala bankarskog sistema Srbije.

Prestižni britanski ekonomski magazin International Banker je 2015. godine, pod pokroviteljstvom Financial Times-a, u okviru svojih nagrada Banking Awards, dodelio AIK Banci dva priznanja: za najbolju komercijalnu banku u Srbiji i najinovativniju banku u sektoru rada sa stanovništvom.

Pored toga, Evropsko poslovno veće, renomirana nezavisna korporacija ekonomske, socijalne i humanitarne saradnje, u okviru svojih nagrada International Socrates Award Ceremony, dodelila je AIK Banci priznanje za najbolje regionalno preduzeće, dok je Jelena Galić, predsednica Izvršnog odbora AIK Banke, proglašena menadžerom godine.

Pročitajte i ovo...