Home VestiPolitika i društvo AmCham 15 godina u Srbiji

AmCham 15 godina u Srbiji

by bifadmin

Američka privredna komora (AmCham), vodeća nezavisna poslovna asocijacija u Srbiji koja broji oko 200 članova, među kojima se nalaze najuspešnije američke, međunarodne i lokalne kompanije, proslavila je petnaestu godinu angažovanja na unapređenju poslovnog okruženja u Srbiji. Tim povodom u hotelu „Crowne Plaza“ je upriličena gala večera za predstavnike kompanija članica, predstavnike Vlade Srbije, diplomatije, medije i prijatelje koji podržavaju kontinuirani rad AmCham-a na promovisanju konkurencije, transparentnosti i slobodnog preduzetništva kao svojih ključnih vrednosti.

„Ponosan sam na činjenicu da je Američka privredna komora u Srbiji već petnaest godina lider promena i da kontinuiranom saradnjom sa Vladom Republike Srbije utiče na kreiranje strategija, zakona i politika koje poboljšavaju regulatorni okvir poslovanja i podstiču na bolje rezultate privrede i više radnih mesta. Nastavićemo da budemo lideri promena, da razvijamo dobre ideje, da preporučujemo korisne prakse, da pružamo konstantnu podršku kompanijama i doprinosimo poboljšanju poslovne klime u Srbiji“, naglasio je predsednik Upravnog odbora AmCham-a Zoran Petrović.

AmCham je još jednom nedvosmisleno potvrdila svoje zalaganje za unapređenje obrazovnog sistema kao jednog od najznačajnijih preduslova za dalji razvoj srpskog društva i ekonomije. Upravni odbor ove poslovne asocijacije je povodom obeležavanja petnaest godina od osnivanja donirao simboličan iznos od 15.000 dolara Matematičkoj gimnaziji i na taj način najtalentovanijim učenicima i budućim liderima omogućio odlazak na najprestižnija svetska takmičenja.

Svoje aktivnosti AmCham u Srbiji realizuje kroz rad osam stručnih odbora fokusiranih na borbu protiv sive ekonomije, poboljšanje zdravstvenog sistema, uvođenje elektronske uprave, poboljšanje privrednih propisa, poboljšanje likvidnosti tržišta i efikasnosti procedura za dobijanje građevinskih dozvola. Deo je mreže koju čini 115 AmCham-ova širom sveta, a koji su akreditovani od strane najveće poslovne asocijacije na svetu – Privredne komore SAD sa sedištem u Vašingtonu.

Pročitajte i ovo...