Home VestiPolitika i društvo McDonald’s prikuplja priloge za poboljšanje uslova u dečjoj klinici u Tiršovoj

McDonald’s prikuplja priloge za poboljšanje uslova u dečjoj klinici u Tiršovoj

by bifadmin

Tradicionalno dobrovoljno prikupljanje priloga, u okviru „humanitarnih kasica“ u McDonald’s restoranima, za novembar mesec, u kome se obeležava i Svetski dan deteta, biće namenjeno za nabavku opreme u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Ova akcija ima za cilj podršku lekarima i medicinskom osoblju u okviru saradnje sa Univerziteskom dečjom klinikom u Tiršovoj, za poboljšanje uslova kvalitetnijeg i uspešnijeg lečenja najmlađih pacijenata. Donaciju obezbeđuju gosti restorana, a prilozi se prikupljaju u kasicama, koje se nalaze na pultovima za naručivanje hrane u okviru restorana. Kompanija McDonald’s kao inicijator akcije, će javnost o ostvarenim donacijama obavestiti nakon završetka akcije.

“Ovo je nastavak saradnje koju je komapnija McDonald’s ostvarila sa Univerzitetskom dečjom klinikom u Tiršovoj. Želja nam je da od sakupljenog novca iz humanitarnih kasica, nabavimo potrebnu opremu kako bismo ovoj hrabroj deci omogućili još kvalitetnije lečenje.“ Izjavio je Veselin Janićijević, direktor kompanije McDonald’s u Srbiji.

“Univerzitetska dečja klinika je jedna od najznačajnijih medicinskuih institucija u zemlji i regionu. Kod nas se godišnje obavi 150 000 specijalističkih pregleda i 7000 operacija od kojih je 250 kardiohirurških. Imamo sjajan kadar i dajemo sve od sebe da opremu koju imamo redovno obnavljamo kako bi uslovi za lečenje bili najbolji mogući. Podrška poput ove nam mnogo znači.” istako je prog. dr Zoran Radojičić, doirektor Univerzitetske dečje klinike.

Kompanija McDonald’s će nastaviti sa projektom “humanitarne kasice” i u drugim gradovima, kao i sa drugim institucijama u Srbiji.

Pročitajte i ovo...