Home VestiEkonomija Za tezgu na Kalenićevoj pijaci 4.300 evra godišnje

Za tezgu na Kalenićevoj pijaci 4.300 evra godišnje

by bifadmin

Čak 535.000 dinara (4.300 evra) košta godišnji zakup tezge na jednoj beogradskoj pijaci, saopštilo je danas JKP „Gradske pijace“ posle prve ovogodišnje javne licitacije tezgi.

U subotu, 4. februara, na licitaciji na najvećoj beogradskoj pijaci „Kalenić“ prodavci su se nadmetali za tezge na toj i pijacama „Zemun“, TC „Novi Beograd“, „Vidikovac“ i „Blok 44“.

Najveće interesovanje i ovoga puta bilo je za pijacu „Kalenić“, gde se za tezgu usred te pijace, a ne u prvom redu, nadmetalo više trgovaca, te je cena za samo tri minuta dostigla 535.000 dinara, što je bila i najveća ponudjena cena na toj licitaciji.

„Gradske pijace“ u saopštenju tumače da „preduzetnici i poljoprivredni proizvodjači i u Beogradu prepoznaju pijace kao centre promocije ekonomske aktivnosti i regeneratore radnih mesta, koji će im pružiti sigurnu zaradu i posao kako za sebe, tako i za članove svog domaćinsta i budućih generacija“.

„U evropskim gradovima u okruženju“, piše dalje, licitirane cene tezgi dostižu i 100.000 evra „što je i cena jednog komfornog stana“.

Ukupan prihod s licitacije tezgi od ukupno 1.185.000 dinara (9.600 evra), JKP „Gradske pijace“ kaže da će usmeriti u „osavremenjavanje pijačnih kapaciteta i uvodjenje novih usluga“.

Licitacije su uvedene prošle godine kako bi se „na transparentan i jasno definisan način pod jednakim uslovima dodeljivale tezge“, piše u saopštenju.

Pročitajte i ovo...