Home VestiPolitika i društvo Da li postoje muški i ženski automobili?

Da li postoje muški i ženski automobili?

by bifadmin

Kada kupujete automobil naravno da vam je najbitnije da znate kakve su mu performanse motora, kolika je potrošnja automobila, koliku brzinu može da razvije, udobnost tokom vožnje, i sve ostale detalje na koje potencijalni kupac obično obraća pažnju tokom kupovine automobila. Ipak, daleko od toga da smo svi isti, a žene tokom kupovine ali i same vožnje imaju neke druge prioritete.

Rast broja korisnica automobila primetili su i njihovi proizvođači koji pojedine modele prilagođavaju tako da se svide nežnijem polu.

Ipak, u eri interneta je zaista bespredmetno razgovarati o tome da li se žene razumeju u automobile, a shodno poštovanju prema ženskom polu, čak i ovi uslovno rečeno posebni modeli se prave tako da zadovolje sve potrebe gradske vožnje kako bi se dame osećale komfornije za volanom. Međutim, da li uslovno rečeno postoje modeli automobila za koje možemo reći da su namenjeni samo ženama?

Takva podela nije u potpunosti moguća. Ukoliko je automobil kvalitetan, savršenog dizajna, besprekornog motora, koji se sjajno pokazao u praksi, i dostupan u različitim bojama, retko koji muškarac bi propustio njegovu kupovinu. Proizvođač automobila iz marketinških razloga može da naglasi da bi se određeni model automobila posebno mogao svideti ženama, ali da kažemo da je neki automobil čisto ženski to apsolutno nije moguće.

Za ovakvu tvrdnju postoji nekoliko pouzdanih činjenica, a možda i najbitnija stvar je da bi automobil kome bismo i pripisali etiketu da je ženski izgubio ogroman broj muških kupaca, što proizvođači ne žele. Zato se recimo kod naslednika Mazde 2 kaže da će se taj automobil posebno svideti ženama, dakle apsolutno ne isključuje mogućnost da taj automobil kupe i muškarci.

Svi koji su zainteresovani za kupovinu jednog ovakvog automobila, a potreban im je dodatni novac, mogu to ostvariti prodajom starog automobila, a jedna takva opcija im se nudi preko portala otkupautomobila.com.

Pročitajte i ovo...