Home VestiPolitika i društvo Milenijalci kao ciljna grupa

Milenijalci kao ciljna grupa

by bifadmin

Sve češće se piše o milenijalcima, o njihovim ukusima, radnim navikama i zavisnosti od moderne tehnologije. Na njih se u analizama često gleda kao na neke nove klince koji će transformisati budućnost, međutim milenijalci nisu ni toliko mladi ni toliko reformisti.

Naime, Google je objavio da su 40 odsto milenijalaca roditelji, što je podatak prikupljen u istraživanju sa kompanijama Flamingo i Ipsos Connect. No, oni se po nekim karakteristikama zaista izdvajaju od starijih generacija.

U odgajanju dece mnogo su više zastupljeni očevi, nezanemarljiv broj njih ostaje kod kuće da pazi na decu, a oni takođe u većoj meri od majki na internetu traže savete o roditeljstvu. Njima nije toliko bitno napredovanje u karijeri koliko srećna porodica i ispunjen privatni život. Oni imaju prijateljski odnos sa svojom decom a mnogi uključuju svoje naslednike i u donošenje značajnih porodičnih odluka.

Ova saznanja biće od pomoći marketinškim stručnjacima koji se stalno utrkuju u smišljanju novog pristupa generaciji koja ne pati mnogo za materijalnim stvarima, već za novim iskustvima.

You may also like